Nokia lanserer 5250

Nokia annonserte i dag en av sine billigste mobiler med trykkskjerm – Nokia 5250. Nykommeren er ventet å koste rundt 1200 kroner når den kommer her til lands, og plasserer seg dermed i samme prissjikte som HTC Smart og Samsung S5230. Noen rekord er det allikevel ikke – du kan få deg berøringsskjerm i Samsung Corby for kun 609 kroner.

Telefonen kjører den snart to år gamle platformen Symbian^1. Det skal være fullt mulig å bruke fingrene på den 2,8 tommer store skjermen, men Nokia har likevel lagt ved en pekepenn i salgspakken for sikkerhets skyld. Oppløsningen til skjermen er på respektable 640 x 360 piksler.

Telefonen mangler 3G og Wi-Fi. Batterlet skal holde til 8 timer tale og 18 dager standby. Det innebygde kameraet tar bilder i 2 megapiksler oppløsning. Telefonen har bare 51 MB minne, men mer kan settes inn med MicroSD-kort på opp til 16 GB. Vekten er på 107 gram.

På underholdningsfronten har Nokia utstyrt 5250 med Ovi Music, innebygget radio og lett tilgang til sosiale nettverk som Facebook og MySpace. Telefonen kommer også med en installert kopi av Guitar Hero 5 Mboile.

Vi kan vente 5250 i butikkene i løpet av fjerde kvartal.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen