Nokia lager nettleser

Nokia annonserte i en pressemelding i går at de vil lansere en ny nettleser for Series 60-telefoner. Nettleseren vil være basert på åpen kildekode og bli standard på smarttelefonene. Dermed blir den en sterk konkurrent til norske Opera som lenge har vært et populært valg for mange.

Nokia har samarbeidet tett med Apple for å utvikle nettleseren og har valgt å bruke deres WebCore og JacaScriptCore. Komponentene er basert på KHTML og JS fra KDEs Konqueror og er de samme som vi finner i Apples populære Safari-nettleser.

Nokia vil fortsette samarbeidet med Apple og være aktive deltakere i fellesskapet for åpen kildekode for å videreutvikle og forbedre disse komponentene.

- Åpen kildekode er et ideelt grunnlag for utvikling siden den gjør det mulig for Nokia å ha innflytelse og medvirke til rask nyskaping og utvikling av programvare sier teknologisjef i Nokia Pertti Korhonen.

I mars forlenget Nokia avtalen med Opera Software som innebar at selskapet inkluderte Operas nettleser på telefonene i tillegg til sin egen. Nokia har aldri lagt skjul på at de jobber med å utvikle sin egen nettleser, så dagens nyhet kommer neppe som noen stor overraskelse på Opera.

Det er likevel liten tvil om at konkurransen nå vil bli mye tøffere for det norske selskapet, som tidligere har opplevd stor suksess med å levere sin mobile nettleser til Nokias Series 60-serie.

Nettleseren er på vei til å bli en sentral slagmark ettersom nyere telefoner dukker opp på markedet. Eksperter sier nettleseren nå er det viktigste brukergrensesnittet i tillegg til adresseboken. Dermed er den et hett tema for produsenter som vil gjøre surfing via mobilen så enkelt som mulig.

Den nye nettleseren vil bli tilgjengelig for Series 60-telefoner i første halvdel av 2006.

(Kilder: AllAboutSymbian, ComputerWorld, Digi, TeleAvisen, Yahoo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen