Nokia kvitter seg med «Symbian»

Nokia kvitter seg med «Symbian»

Symbian Bell blir til Nokia Belle.

Nokia ser ut til å ville fase ut navnet på sitt egenproduserte operativsystem Symbian. Den neste oppdateringen av operativsystemet var planlagt å hete Symbian Belle, men har nå byttet navn til Nokia Belle.

Venter fortsatt på oppdatering

Akkurat når Nokias mange mobiler vil bli oppdatert til Nokia Belle er et annet spørsmål. Nokia planla i oppgradere en rekke modeller i fjerde kvartal i år, men i dag er det bare Nokia 700 og Nokia 701 som har Belle installert. Oppdateringen til N8, E7, E6, X7, C7 og C6-01 uteblir imidlertid fortsatt, og Nokia sier nå at de vil få ny programvare i løpet av februar.

Kjøper du en N8, C7 eller en C6-01 i butikken nå er det en mulighet fro at telefonen vil komme med Belle forhåndsinstallert. Mobilene som produseres nå får nemlig Belle installert i fabrikkene, og samtlige av kommende Nokia-modeller vil komme med operativsystemet installert.

Mange nye funksjoner

I Nokia Belle vil det bli innført en rekke nye funksjoner. Man kan nå personliggjøre seks ulike hjemmeskjermer, og brukere vil ha mer kontroll over miniprogrammene (widgets) som ligger der. De har også lagt inn et varslingsystem som både Android og Apple har, hvor man drar ned en fane fra toppen av skjermen for å kontrollere ting som trådløst nett og volum.

(Kilde: Mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen