E71 og E66 er en av de første E-telefonene uten Blackberry-støtte. (Bilde: Nokia)

Nokia kutter ut Blackberry

Kanadiske Research In Motion (RIM) har i løpet av få år etablert seg sterkt på mobilmarkedet med Blackberry-telefonene sine, som er skreddersydd for e-post og proffbrukere. Dette har terget markedsleder Nokia lenge, og etter at selskapet lenge har støttet RIMs populære e-postløsninger, er det nå slutt på høfligheten fra Nokias side.

Nokia har nå annonsert at fremtidens E-telefoner ikke lenger vil støtte Blackberrys epost-system, Blackberry Connect. Dette systemet har gjort det mulig å synkronere e-post, kalendere og kontakter mot it-systemet på jobben via Blackberrys servere.

Valg av strategi

Susanna Reppling, sjef for Business Mobility Scandinavia forklarer dette overfor Amobil med valg av strategi.

– Grunnen til at vi dropper utviklingen videre og støtten er at Blackberry Connect har vært en stor belastning for vår utvikleravdeling. Og når Microsoft Activesync nå øker markedsandelene på bekostning av blant andre Blackberry, så skifter vi prioriteringsrekkefølge.

Hun avviser at dette vil gå ut over kundene.

– Vi vil fortsette å drifte og støtte Blackberry Connect så lenge Nokia-telefoner som støtter dette fortsatt er i omløp. Hva som skjer etter det er vanskelig å si, men det kan gjerne være opp til Blackberry eller en tredjepartsutvikler å lage en programvare for videre Blackberry-støtte på Nokia-telefoner.

Reppling påpeker at Nokia har en egen Push-løsning kalt Intellisync for bedrifter som erstatter Blackberrys løsninger. Men Nokia sier også at det er hensyn til privatkunden som gjør at de trekker samarbeidet med Blackberry.

- Vi har ambisjoner om å tilby e-post for massemarkedet, ikke bare for grupper med styreledere, der Blackberry har etablert seg, sier Simon Ainslie, Markedsansvarlig i Nokia Storbritannia, til Mobiletoday.co.uk.

Nokia har den siste tiden lansert flere telefoner med like funksjoner og design som Blackberry. Nokia E71 er for eksempel en klar konkurrent til RIMs minste Blackberry-modell, 8100 Pearl.

(Kilde: Mobil.se, Mobiletoday.co.uk)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen