Nokia kutter strømregningen din

Nokia kutter strømregningen din

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Nokia leder en mobilindustriens innsatsstyrke som skal spare penger for europeiske husstander. Denne gang settes innsatsen inn i et EU-prosjekt mot skyhøye strømregninger forårsaket av at du lader mobiltelefonen lenger enn du strengt tatt behøver.

En vanlig mobillader leverer 5V og fra 0,4 til 2A. Det vil si at laderen ved maksimal belastning kan belastes med 10W. Ettersom 1 KWh koster like over 1 kroner betyr det at du i teorien kan påføre de selv mellom 20 og 90 kroner ekstra i strømregning i løpet av ett år. Da forutsetter vi at du lader mobiltelefonen din 24 timer i døgnet, hver eneste dag hele året, og at du samtidig bruker mobiltelefonen slik at den hele tiden suger den strømmen laderen er i stand til å levere. 

Vedlikeholdslading
I praksis blir nok regnestykket et helt annet. Blant annet er moderne mobiltelefoner utstyrt med en mekanisme som gjør at du ikke skal overlade batteriet. Når batteriet er fullt slutter det å ta til seg strøm. Deretter vil du få det som kalles vedlikeholdslading.

Sagt på en annen måte – lader du mobiltelefonen om natta (8 timer) tre ganger i uka, så vil du neppe øke strømregningen med mer enn en krone eller to. 

Mange bekker små ...
Men mange bekker små gjør en stor å. Om 10 prosent av alle innbyggerne i EU slutter å lade mobiltelefonene med det samme batteriet er fullt vil innsparingen tilsvare strømforbruket til 60.000 husstander. Det har i alle fall EU-byråkratene regnet seg frem til.

Mobilbransjens innsatsstyrke er kommet opp med en genial løsning – en alarm som sier ifra at batteriet er fulladet. Så er det bare å trekke ut kontakten!

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen