Nokia kutter jobber

Nedskjæringene skal gjøres for å møte den økte konkurransen på mobilmarkedet. Nedskjæringer kommer etter at selskapet i lang tid har vært under press fra sine konkurrenter. Primært Sony Ericsson, Samsung og Siemens melder CNN .

Merker konkurransen
Etter en nedgangsperiode kom Sony Ericsson sterkt tilbake i 2003, og presenterte en økning på mobilsalget på hele 24 prosent sammenlignet med året før. Dermed konsoliderte selskapet sin posisjon, og er med sine nye telefoner en av Nokias største konkurrenter. Også Samsung og Siemens har presset Nokia det sisteåret. De har også klart å tilrive seg markedsandeler fra Nokia, dette i følge ComON . (Mer informasjon om dette prisfallet kan man lese i en tidligere publisert artikkel i Amobil ).

Nokia vil nå forsøke å trimme virksomheten ved å redusere utgiftene til forskning og utvikling fra 13 prosent av salget i 2003, til mellom 9 og 10 prosent ved utgangen av 2006. Nedskjæringene vil skje gradvis i løpet av 2005, og kommer i første omgang til å ramme de finske ansatte, men sannsynligvis vil også flere andre europeiske avdelinger bli berørt.

I følge CNN vil 250 ansatte i Finland miste jobben og et par hundre til i Tyskland. Dette av en stab på rundt 3000 ansatte. Nokia har ikke tallfestet besparelsene de vil oppnå ved denne nedbemanningen. Men analytikere i finske Mandatum  mener nedskjæringen kan være verdt opp mot 90 millioner Euro.

Når nyheten om nedbemanning kom ut, sank Nokia-aksjen med 1,2 prosent på Dow Jones indeksen. På Helsink-børsen sank aksjen 2,2. Analytikere forventer å se flere kutt fra Nokias side i tiden som kommer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen