Nokia klatrer videre

Årets andre kvartal går mot slutten, og mobilprodusentene ser tilbake på perioden som var. Én av de som kan se tilbake på vårmånedene med et smil om munnen, er Nokia-sjef Jorma Ollila.

Sammenliknet med andre kvartal i fjor, opplevde Nokia i år en salgsøkning på nesten 30 prosent på verdensbasis.

I områdene Asia og Stillehavsområdet solgte finnene hele 80 prosent flere mobiltelefoner enn i samme periode i fjor. Også i Kina har selskapet gjort et bra kvartal, med 58 prosents økning.

I Nord-Amerika har det ikke gått like bra. Her opplevde Nokia en salgsøkning på 13 prosent, adskillig mindre enn i resten av verden. Selskapet forklarer den lave økningen med at en stor kunde trakk tilbake en bestilling på kontantmobiler, skriver Mobil.se.

Gir N- og E-serien æren
Selv vil Nokia gjerne fremheve N- og E-serien som årsaken til den formidable salgssuksessen. Selskapet har det siste året solgt 9 millioner smarttelefoner, i forhold til 6,7 millioner i andre kvartal i fjor.

Det økende salget av mobiltelefoner kan sees i sammenheng med at prisene på telefonene stadig synker sakte men sikkert. Gjennomsnittsprisen på Nokias telefoner er i dag 102 Euro, eller 811 kroner. Til sammenlikning kostet selskapets telefoner gjennomsnittlig 103 Euro, eller 819 kroner for ett år siden. Grunnen til prisfallet skal være at det stadig selges flere lavpistelefoner.

(Kilder: Mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen