Nokia klar med feit smarting

Nokia 7710 er for stor for bukselomma (bæretaske følger med) og vil følgelig ikke være noen erstatning for den kjekke lille telefonen du til daglig gjennomfører dine mobilsamtaler i. Men om du er ute etter en effektiv PDA med innbygget EDGE-telefon og funksjonalitet i bøtter og spann, da har 7710 mye å lokke med.

Vegg-til-vegg-skjerm
Først og fremst gleder vi oss over den store skjermen. Oppløsningen er på hele 640 x 320 punkter (nesten dobbelt så mange punkter som den nye kommunikatoren). Skjermen er trykkfølsom, og håndskriftgjenkjenningen er enkel å betjene.

Dessuten finnes et lite virtuelt tastatur du kan hente opp på skjermen.

Moroklumpen
Telefonen har en rekke gode kontorapplikasjoner, men er like mye ment å være en multimedia-enhet for underholdning som det er et arbeidsverktøy.

- Målgruppen er først og fremst de som er interessert i gadgets, sier Tomas Chatzopoulos i Nokia til Mobilen.no. – Vi regner med at mobilen vil være nummer to mobil, og at en del av de som kjøper den primært er ute etter en PDA, sier han.

Konsept
Med 7710 lanserer Nokia et nytt konsept. Telefonen har trykkfølsom skjerm og ingen nummertaster. Den er ment brukt i landskapsorientering (skjermen er bredere enn den er høy), og den høye oppløsningen gjør den særlilg egnet for film, elektroniske bøker, nettsurfing osv.

Med radio, MP3-spiller (som også spiller AAC) og innbygget videoavspiller er 7710 en maskin som egner seg utmerket til underholdningstjenester.

Visuell radio
Radiodelen er for øvrig klargjort for visuell radio.

Det betyr at du ser innhold på skjermen i et nettleservindu samtidig som sendingen går på radio. På skjermen kan det ligge informasjon om hvilken artist du hører, eller muligheter for å delta i avstemninger, netthandel og konkurranser via tilbakemeldinger du gir ved å skrive eller klikke på skjermen.

Telefonen er også klargjort for digital-TV i formatet DVB-H, som er en mobilversjon av formatet DVB-T (bakkesendt digital-TV).

Høy prisklasse
Prisen på denne mobiltelefonen er ikke fastsatt, men trolig kommer den til å ligge på mellom 6.000 og 7.000 kroner. Så får du selv velge om du synes det er en dyr mobil, eller en rimelig PDA.

Vi kommer tilbake med mer informasjon om 7710 så snart produktet er ferdig testet.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen