Nokia kjøper Trolltech

Det er nå klart 66,43% av aksjene i Trolltech er godkjent for salg. Det er fondet Index Venture, Eirik Chambe-Eng, Haavard Nord, Volker Hilsheimer og Lars Knoll som har akseptert et bud fra Nokia.

Budet på 16 kroner aksjen verdsetter Trolltech til 844 millioner kr.

Trolltech produserer programvare for mobiltelefoner. Nærmere bestemt et rammeverk av som er plattformuavhengig og tilgjengelig med to lisenser, en kommersiell og en under GPL. Av systemer som har brukt Qt til sin utvikling, kan vi nevne Adobe Photoshop Elements, Google Earth, Skype og KDE.

Qtopia er et annet rammeverk beregnet for mobile enheter og mer spesialiserte systemer. Motorola er den mest kjente kunden med, flere telefoner som bruker Qtopia. I tillegg er det flere Skype-baserte telefoner som bruker Qtopia.

Trolltech ble stiftet i 1994 og begynte allerede da med utviklingen av Qt. I dag er det over 250 ansatte som er plassert rundt om i verden, blant annet Australia, Kina, Tyskland og USA i tillegg til Oslo-kontoret.

Trolltech har også utviklet en egen mobiltelefon, Greenphone, for å få fart på utviklingen mot mobile enheter. Denne telefonen benyttes hovedsakelig til utvikling av programvare mot Qtopia-plattformen.

(Kilde: Trolltech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen