Nokia kjøper norsk selskap

Nokia ønsker full kontroll over det norske selskapet Trolltech, som har opparbeidet seg et stort navn innenfor rammeverk og plattformer for programvareutvikling. Finnene ser på Trolltechs erfaring som viktig for å bidra til selskapets vekst fremover.

- Trolltechs dype forståelse for programvare basert på åpen kildekode og deres sterke teknologi vil gjør det mulig for både Nokia og andre å bidra til uvikling på vår enhetsplattform, samtidig som tid-til-marked reduseres. Oppkjøpet vil også øke konkurransedyktigheten til S60 og Series 40, sier sjefen for terminaler i Nokia, Kai Öistämö.

- Teknologilandskapet utvikler seg, og programvare er en viktig del av vekststrategien for Nokias terminaler, for PC-er og integrasjonen med Internett. Vi fortsetter å fokusere på områder der vi kan differensiere oss og tilbe økt verdi, sier Öistämö.

Les også:

- Norsk mobil vinner internasjonal pris
- Motorola med norsk innmat
- Norsk smartmobil

Lovpriser åpen kildekode

Nokia planlegger å fortsette utviklingen av Trolltechs produkter og støtte både nye og eksisterende kunder. Finnene hevder de omfavner åpen kildekode og lover å ta denne kulturen ett steg videre i Trolltech.

- Vi er overlykkelige over å bli en del av Nokia. Selskapets innovative kultur og ressurser vil gi våre ansatte nye og spennende muligheter, og det vil fullføre vår visjon for ”Qt everywhere”, sier Eirik Chambe-Eng , som er medgründer og Chief Troll i Trolltech.

Vil ha full kontroll

Trolltech har inngått en avtale som gjør at Nokia tilbyr seg å kjøpe aksjene i det norske selskapet for 16 kroner per aksje. Finnene har allerede kontroll over 66,43 prosent av aksjene, men ønsker full kontroll over selskapet.

Styret i det norske selskapet anbefaler nå andre aksjeeiere i selskapet til å akseptere tilbudet fra Nokia. Oppkjøpet avhenger av at de får kontroll over 90 prosent av aksjene, i tillegg til godkjennelse fra relevante myndigheter. Med kontroll over 90 prosent av aksjene må selskapet også tvangsinnløse de resterende aksjene.

Aksjeeiere kan forvente seg et tilbudsdokument i løpet av de neste to ukene, og tilbudet skal stå seg i fire uker. Nokia forventer at oppkjøpet er gjennomført i løpet av andre kvartal i 2008.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen