Nokia kjøper Bit-side

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nokia på shopping

Nokia startet fjoråret med å kjøpe opp Troltech, og sikret seg dermed utviklingsverktøyet QT, som brukes for å skrive programvare for flere plattformer – samtidig.
Sommeren 2008 ble det kjent
at Nokia ville kjøpe de resterende eierandelene i Symbian. Målet med oppkjøpet, som nå er gjennomført, var å lage en åpen versjon av S60-plattformen, som kan brukes av alle produsenter.
Senere på sommeren fikk Nokia godkjent oppkjøpet av Navteq, som er én av to store leverandører av kart til GPS-systemer.
Nå åpner produsenten nok en gang nyåret ved å sikre seg et nytt selskap, Bit-side, som allerede har samarbeidet med produsenten i et par år.

Nokias handlerunde er ikke over. Nå har den finske produsenten kjøpt opp det tyske selskapet Bit-side. Selskapet, som har 39 ansatte, har samarbeidet med Nokia i to år allerede, og har jobbet med GPS-programvaren Nokia Maps.

Ikke helt overraskende er det GPS-avdelingen som får nyte godt av oppkjøpet. Bit-side skal hovedsaklig utvikle "sosiale lokaliseringsfunksjoner" for Nokias GPS-programvare.

– For å gjøre internett virkelig personlig, vil Nokia gjøre det mulig for folk å alltid vite hvor de er og hva som befinner seg i nærheten. I tillegg skal de vite hvor vennene er, hva de gjør og hvordan de har det, skriver sjef for sosiale lokaliseringstjenester i Nokia, Michael Halberr.

Det er altså mye som tyder på at Nokia har en Facebook-lignende tjeneste med innebygd GPS-funksjonalitet på arbeidsbenken.

Bit-side har for øvrig også laget programvare for kameratelefoner, blant annet et program for å ta panoramabilder.

(Kilde: Nokia, pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen