Nokia kan utvikle Google-mobil

Nokia kan utvikle Google-mobil

mandag lanserte Google og 33 samarbeidspartnere Open Handset Alliance, som et åpent gratisalternativ til de andre langt dyrere og lukkede mobilplattformene på markedet. Nokia var, i tillegg til blant annet Sony Ericsson og Microsoft, en av gigantene i mobilmarkedet som ikke deltok i samarbeidet. Nå utelukker de allikevel ikke et samarbeid, skriver Reuters.

- Det er ikke utelukket i det hele tatt. Dersom vi finner ut at dette kan være nyttig for oss kommer vi til å vurdere om vi skal delta, sa talsmann Kari Tuutti i Nokias multimedieavdeling.

Les også:

- Alt om Googles mobilrevolusjon
- Rivalene frykter ikke Android
- HTC gir Google sin beste mobil

Lukker ingen dører

Selv om Android-plattformen til Open Handset Alliance vil bli en sterk rival til Symbian, som Nokia eier 48 prosent av, har ikke finnene råd til å overse Google helt.

- Vi bør aldri lukke noen dører helt, forteller Tuutti.

Symbian-operativsystemene er en del av nesten tre fjerdedeler av alle smartmobiler i verden. Det betyr at det er langt igjen til Android-plattformen vil bli sett på som en likeverdig aktør i markedet. For selv om analytikere tror på god vekst for Android-mobiler i løpet av relativt kort tid, sier prognosene at de kun vil ha to prosent markedsandel ved slutten av 2008.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen