Nokia irritert på Watchcom

- Vi synes det er underlig at Watchcom gjennomfører en sikkerhetsanalyse av mobilsystemer uten å ta Nokia og Symbian med i vurderingen. Symbian har over lang tid vært det mest brukte operativsystemet på business-mobiler. En av grunnene til at E-serien er så etterspurt i bedriftsmarkedet er det høye sikkerhetsnivået, sier Bjørn Egil Brekke i Nokia Norge til Mobilen.no.

I analysen har Watchcom sett på sikkerhetsfunksjonene for mobilsystemene Blackberry, iOS (iPhone), Android og Windows Phone 7.

Skjuler Nokia
På side tre i rapporten vises det til markedstall for Q3 fra Gartner. Her har Android 25 prosent, Apple iOS har 17 prosent, mens Blackberry har 15 prosent og Windows Phone 7 har 3. Dermed gjenstår 40 prosent av markedet, som i analysen omtales som ”andre”.

- Vi synes det er litt rart at vi skjules på denne måten. Vi har 36,6 av disse 40 prosentene, og jeg mener vi hadde kommet godt ut i denne analysen, sier Brekke.

Administrerende direktør i Watchcom Security Group, Fred Habberstad, avviser at de med dette holder Nokia utenfor. – Når våre arkitekter setter opp et system for en kunde, så vil dette bli tilpasset den enkelte kundes behov. Ønsker kundene å bruke Nokia, så implementerer vi en løsning så dette kan brukes på en sikker måte, sier Habberstad.

- Ikke naturlig å ta med Symbian
- Årsaken til at Symbian ikke er med er at undersøkelsen tar utgangspunkt i forespørsler fra kunder og andre i markedet på jakt etter sikre mobile løsninger. Disse har ikke bedt om at Symbian skulle tas med i denne analysen, sier Habberstad. Han viser til at Nokia var med i en analyse som ble gjort for et par år siden.

- Det var naturlig da. Ut i fra markedssituasjonen og de konkrete henvendelsene vi som IT-sikkerhetsselskap mottar, er det ikke like naturlig i dag, sier Habberstad.

Verdiløs
- Jeg kan ikke se at dette grunnlaget for utvelgelsen av OS er nevnt i selve rapporten, sier Brekke. Han mener det burde komme klart frem hvilke kundehenvendelser det dreier seg om, og sier rapporten får en begrenset verdi når et av de største OS-ene er utelatt.

- Det blir omtrent som å analysere Tippeligaen uten å ta med Rosenborg, sier Brekke.

Også Microsoft har reagert kraftig på analysen, og påpekt det de mener er direkte feil og mangler ved rapporten (Se egen sak).

Habberstad ønsker ikke å kommentere kritikken fra Microsoft.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen