Nokia i 3D-samarbeid

For å henge med i det gryende markedet for 3D-spill på mobiltelefoner, har Nokia inngått en avtale med grafikbrikkeprodusenten ATI. Samarbeidet skal sørge for multimedia med bedre kvalitet. Nå skal musikkavspilling, 3D-spill, mobil-TV og video settes i høysetet hos det finske selskapet.

ATI og Nokia skal utvikle maskinvare så vel som programvare for mobiltelefoner. Dette skal gjøres ved hjelp av åpne standarder for multimedia, slik at det skal være enkelt for tredjepartsutviklere å utvikle innhold til Nokias telefoner.

– Nå som mobile enheter er sentrum i folks liv, vil vi at de også skal ha tilgang til fantastisk mobilt innhold når og hvor de vil, sier Ilkka Raiskinen, nestleder i Nokias multimediaavdeling i en pressemelding.

– Vi annonserer vårt samarbeid med ATI nå, slik at utviklere de neste 12 til 18 månedene kan være innovative og skape mobile multimediaopplevelser i verdensklasse, iser Raiskinen.

At Nokia inngår et 3D-samarbeid med ATI kommer imidlertid ikke som et sjokk på noen. Sony Ericsson har allerede utstyrt sin W900i med en 3D-brikke fra ATIs konkurrent Nvidia, og flere Motorola-telefoner har 3D-motorer fra Nvidia. Mer om dette kan du lese i artikkelen "Først ute med 3D-brikke".

(Kilder: Vnunet.com, Gizmodo.com)

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen