Nokia holder koken

Nokia presenterte tidligere i dag sine resultater for tredje kvartal av 2005, og kunne med dette bekrefte analytikernes spådommer om enda sterkere vekst for finnene.

For månedene juli, august og september, oppnådde Nokia et driftsresultat på 66 milliarder kroner. Dette er en økning på 18 prosent fra fjorårets tredje kvartal.

I løpet av årets sommermåneder sank gjennomsnittsprisen per Nokia-telefon med 23 kroner, fra 816 kroner i andre kvartal.

Til sammen solgte våre naboer i øst tretti prosent flere mobiltelefoner i tredje kvartal enn i samme tidsperiode i fjor. Dette gir selskapet en markedsandel på 33 prosent, og etterlater ingen tvil om at finnene fortsatt er størst i verden når det gjelder mobiltelefoner.

Til tross for at Nokia lanserer avanserte mobiltelefoner stadig vekk, er det fortsatt mobiltelefonene i den laveste prisklassen som stikker av med mesteparten av æren for de gode resultatene. Mobilsalget i land som Kina og India har formelig eksplodert det siste året, og de synkende mobilprisene gjør at stadig flere har råd til å eie en mobiltelefon.

I følge nyhetsbyrået Reuters spår Nokia at gjennomsnittsprisen på selskapets mobiltelefoner vil synke ytterligere utover høsten og mot årsskiftet. Nokia selv sier også at de vil komme til å fortsette og produsere flere og flere mobiltelefoner i alle prisklasser.

Det er ikke bare Nokia som har grunn til å være fornøyde med årets kvartalsresultater. Både svensk-japanske Sony Ericsson og amerikanske Motorola kunne melde om gode salgstall for tredje kvartal, mye takket være Walkman- og RAZR-modellene.

(Kilder: DN.no, Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen