Nokia går for SD-kort

I en pressemelding kunne Nokia i dag fortelle at de har søkt seg inn i SD Card Assocation. Den finske mobilgiganten vil satse på å ta i bruk den stadig mer utbredte minnekort-standarden i telefonene sine.

Hittil er det MultiMediaCard (MMC) som har vært den vanlige standarden for mobiltelefoner. Disse minnekortene er relativt rimelige, men har flere svakheter i forhold til det SD-formatet.

SD-kort er i mange tilfeller raskere enn MMC-kort. De er mer solide, og har mulighet for å skrivebeskyttes. I tillegg er de bakoverkompatible, slik at man problemfritt kan bruke MMC-kort i en kortplass beregnet for SD-kort.

Det som kan bli den siste spikeren i kisten for MMC er at formatet ikke kan brukes til å legge til nye funksjoner. Det kan man derimot med SD-kort så lenge de brukes i en enhet som følger SDIO-standarden. Da kan man fritt utstyre moder-enheten med nye funksjoner som Blåtann, WLAN, kamera og lignende.

Det gjenstår å se når Nokia vil lansere de første produktene som bruker SD-kort. Per i dag har man enda ikke sett noen telefon fra produsenten som har støtte for formatet. Dagens presselansering tyder imidlertid på at de første produktene ikke kan være langt unna.

Nokia vil forøvrig fortsette å bruke MMC-kort i mange av produktene sine. Disse kortene har nemlig den fordelen at de er basert på åpne standarder, og at man derfor slipper å betale lisens for å bruke dem.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen