Nokia går for EDGE

Nokia lanserte idag fem nye telefoner på en pressekonferanse i Nice, hvorav fire av de har Blåtann-teknologi innebygget. Med andre ord har den finske telegiganten til slutt holdt ord, og tatt den svært anvendelige teknologien på alvor. En annen ting man også biter seg merke i, er at samtlige av telefonene kommer med støtte for EDGE, som er en mer avansert versjon av GPRS få operatører foreløpig har tatt seg bryet med å installere i sine nett. Blant dem Telenor og Netcom.

Nokia 6810 er oppfølgeren til Nokia 6800, og tilbyr som forgjengeren et fullt qwerty-tastatur. Designet er omtrent det samme, og kan ved første øyenkast virke som en 6800 i en annen farge. Men synet bedrar. Nokia 6810 har blant annet fått Blåtann, noe som vi savnet på forgjengeren. Også skjermen er kraftig forbedret, og gir nå brukeren muligheten til å se bilder og animasjoner i 65.000 fargers dybde. Oppløsningen er forøvrig den samme som vi har sett på 6800, såvel som 6610, nemlig 128x128 piksler.

Telefonen har trippelbånd, som sin forgjenger, og muliggjør dermed bruk av telefonen på andre siden av Atlanterhavet. E-postklient er innebygget, slik at man lett kan holde seg oppdatert med arbeidet. Kjeder man seg kan man velge mellom mangt på 6810, hvor radio og MMS er hovedingredienser som skal gjøre hverdagen mer fargerik.

Nokia 6820 er laget over samme lest som 6810, men har et mer sprekt design, samt innebygget kamera. Det innebygde kameraet har en 640x480 pikslers oppløsning, som er det maksimale man kan få på kameratelefoner i Europa idag. Tasteoppsettet på telefonen er endret endel fra 6800, samt at 6820 har en annen type joystick, mens knappene virker mer ergonomiske enn de man finner på 6810.

Innvendig er ellers 6820 så godt som prikklik sin fetter, 6810. Telefonen har selvfølgelig MMS og E-post, og kommer dessuten med den samme innebyggede Blåtann-støtten som søstermodellen.

En annen ting som produsentene virker som å fatte stadig mer interesse i, er instant messaging-teknologi, kjent gjennom chatteprogrammer som MSN og ICQ. Nokia har lagt støtte for dette inn i både 6810 og 6820 under navnet Presence, noe som gir brukeren mulighet til å ta kontakt direkte med kontakter på vennelisten, samt se om personen har telefonen på. Teknologien er den samme som vi allerede har sett på Sony Ericsson T630, og vi håper at dette etterhvert kan bli en åpen teknologi som kan anvendes like lett som MMS og SMS.

Begge de to nye telefonene vil komme i 2004, nærmere bestemt første kvartal for 6820 og andre kvartal for 6810. Skulle noen ønske mer informasjon om telefonene kan man besøke Nokias hjemmeside. For de som er interessert i hvordan forgjengeren var i bruk, kan vi henvise til vår egen test av Nokia 6800.


(Klikk for større bilde)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen