N-Gage sliter i et marked som ikke vokser.
N-Gage sliter i et marked som ikke vokser. (Bilde: Nokia)

Nokia frykter for N-Gage

Nokias nye storsatsning på N-Gage tar ikke av, og finnene kunne i går på pressekonferanse i Helsinki utdype bekymring over utviklingen - eller snarere mangel på utvikling. Ifølge Jaakko Kaidesoja, sjef for Nokias N-Gage-avdeling, frykter Nokia for bransjen som helhet.

– Dette året er like tøft, om ikke tøffere (enn fjoråret, red.anm.). Ting går ikke mykt verken i Europa eller Nord-Amerika, sa han til nyhetsbyrået Reuters onsdag.

Rammes av nedgangstider

Finanskrisen og økonomiske nedgangstider i emning vil, ifølge Nokia, ramme markedet for mobilspill kraftig både i år og neste år. I følge analytikerbyrået Informa vokste ikke mobilspillmarkedet i 2007, etter flere år med kraftig vekst. Dersom det heller ikke vokser i tiden fremover, vil det bety at Nokia satte i gang sin N-Gage-satsning på verst tenkelige tidspunkt.

Ifølge Kaidesoja er unntakene voksende markeder, som Kina og India, der Nokia planlegger salg av N-Gage-spill i butikk. Surt for Nokia, men selskapet sier også at markedet for spill til Iphone også er unntaket fra regelen om stagnasjon og nedgang.

Etter å ha begravd N-Gage-telefonene etter en mislykket satsning i 2003, relanserte Nokia tidligere i år igjen N-Gage, men da som spillplattform for eksisterende telefoner. Du kan lese vår test av plattformet her »

(Kilde: Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen