Nokia fosser fram

Topp fem mobilprodusenter
1. Nokia
2. Samsung
3. Motorola
4. Sony Ericsson
5. LG
Topp fem mobilprodusenter
1. Nokia
2. Samsung
3. Motorola
4. Sony Ericsson
5. LG

Det begynner å bli lenge siden Nokia har levert skuffende kvartalsresultater, og utviklingen de siste tre månedene har heller ikke vært mørk.

Siden april har Nokia solgt hele 100,8 millioner mobiltelefoner, noe som er en økning på 29 prosent i forhold til fjoråret. Gjennomsnittsprisen på telefonene har også steget, fra € 89 til € 90.

38 prosent av markedet
Økningen har gjort at Nokia, som allerede er den største mobilprodusenten i verden, har kapret enda mer av markedet. Nokia sitter i dag på rundt 38 prosent av markedsandelene, mot 36 prosent for et år siden.

Avanserte telefoner som N95 og E65 får mye av æren for fremgangen, sammen med den billigere og populære 6300.

Nokia tror ikke utviklingen vil stoppe med det første, og antar at både antall solgte telefoner og andeler av markedet vil øke, også neste kvartal.

Nokia er forøvrig ikke den eneste produsenten som seiler i medvind om dagen. LG kunne nylig presentere de peneste tallene de har hatt på tre år. Sony Ericsson nådde ikke helt opp til målet, men kunne likevel vise til solide resultater. Motorola er den som har minst grunn til å feire, etter å ha mistet plassen som verdens nest største mobilprodusent til Samsung.

(Kilder:Nokia)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen