Nokia fortsatt smart-giganten

Alternativ tekst mangler
Nokia selger flere smarttelefoner enn alle konkurrentene til sammen.

Nokia er kongen på smarttelefonhaugen. Salgstall for tredje kvartal i år viser at finnene uten tvil er den største produsenten av smarte mobiler i vår del av verden, det såkalte EMEA-markedet (Europa, Midt-Østen, Afrika).

Folkets tørst etter smarttelefoner ser ut til å være ustoppelig. Bare i tredje kvartal i år sendte de forskjellige produsentene ut 7 319 690 telefoner. Det er en økning på 11,7 prosent siden samme periode i fjor, i følge tall fra Canalys.

Av disse over sju millionene sto Nokia for hele 5,5 millioner telefoner. Andreplassen på listen er ikke engang i nærheten. HTC sendte ut 298 730 mobiltelefoner inkludert Qtek-telefoner.

Nokias markedsandel på smarttelefoner er på hele 75,2 prosent. HTC hadde på sin side 4,1 prosent av markedet.

Sony Ericsson henger seg på
Sony Ericsson har i år karret seg opp på topp fem-listen, og inntar fjerdeplassen, rett etter Blackberry-produsenten RIM. Svensk-japanerne solgte 219 010 smarttelefoner i tredje kvartal i år. Totalt har de økt med nærmere 88 prosent siden samme periode i fjor. Dette skyldes introduksjonen av smarttelefoner som M600i og P990i.

Totalt sett er Symbian OS den desidert største plattformen for smarttelefoner i vår del av verden. 78,7 prosent av alle smarttelefoner solgt i tredje kvartal har Symbian. Microsoft kommer på andreplass med en markedsandel på 16,9 prosent for Windows Mobile.

Selv om mange har smartttelefoner, betyr ikke dette nødvendigvis at telefonene blir utnyttet. Og Nokia har dessuten puttet Symbian inn i en del telefoner rettet mot et bredere publikum enn forretningsbrukerne. Eksempler er Nokia 5500 Sport, N73 og 3250.

(Kilde: Cellular-news.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen