Nokia flipper ut med 3G

Nokia introduserte i dag N71 på Nokia Mobility Conference (NMC), en årlig messe for Nokia-produkter, som i år finner sted i Barcelona. Amobil er selvsagt tilstede, og vi fikk tidligere i dag stifte bekjentskap med tre nye modeller i N-serien.

Det ser dermed ut at vi fikk rett i ryktet vi videreformidlet i forrige uke, om en ny kamskjelltelefon fra Nokia. Finnenens nye Symbian Series 60-telefon er utstyrt med 3G og er i det hele tatt ganske lik sine søstermodeller N70 og N90.

Dette er Nokias andre kamskjelltelefon som er utstyrt med 3G. Finnene beskriver N71 som stilfull og kompakt, med en overflate med "en vakker og glatt finish." Dette tyder på at det likevel ikke er metalldetaljer som vi spådde, men et deksel laget utelukkende i plastikk.

Nye Nokia N71 er, som N70, utstyrt med 3G-støtte og to kameraer - ett for videosamtaler og ett for foto, der det siste har to megapiksler og fotolys. Vi finner også MP3-spiller og FM-radio under panseret på N71. Blåtann er selvsagt på plass, og har i N71 sitt tilfelle fått selskap av en infrarød port.

Vi finner også noen større forskjeller hos N-søstrene. Først og fremst har Nokia fått på plass en skjerm med høyere oppløsning. N71 kan skilte med hele 320 x 240 piksler skjermoppløsning og 262 000 farger, og legger til rette for en riktig god skjermopplevelse. N70 har på sin side en oppløsning på 176 x 208 piksler, med samme fargedybde som N71.

Det interne minnet i N71 er på 10MB, mot 35MB på N70. Finnene har også byttet ut minnekorttype og -størrelse, og satser nå på miniSD-kort i stedet for RSMMC som de tidligere har brukt. Den gode nyheten er at det følger med 128MB på N71, mot bare 64MB på N70, og at minnet kan utvides til 2GB.

Finnene frir til musikk-elskere med N71. I esken har Nokia lagt med sin Audio Adapter, som gjør at du kan høre på MP3 og radio gjennom helt vanlige hodetelefoner. Telefonen har også en fem bånds equalizer innebygget, noe som gir deg muligheten til å finstille bass, diskant og mellomtone på musikken din. Den støtter også såkalt USB2.0 Mass storage, slik at den dukker opp som en egen stasjon når du kobler den til en PC. Dermed er det bare å dra og slippe musikk inn på N71. Sony Ericsson for ordens skyld støttet dette en stund allerede på sine siste modeller.

N71 er også 13 gram tyngre enn N70, og veier 139 gram på sokkelesten. Målene er oppgitt til 9,86 x 5,12 x 2,30 cm, og N71 er dermed omtrent like stor som N70.

Nokia planlegger å slippe denne telefonen i løpet av første kvartal neste år, og prisen vil trolig ligge på rundt 3500 kroner uten abonnement.

(Kilde: Nokia)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen