Nokia flekker blåtenner

Nokias nye BH-serie
Nokia BH-900, BH-800 og BH-200

Nokia har i lengre tid vært inne i markedet for trådløse hodesett, men har vært mye mindre aktive enn for eksempel Sony Ericsson. Likevel viste Nokia at de også kunne lage håndfrier da de produserte HS-11W, kjent for sin gode ergonomi. Dessverre ble Nokia HS-11W også akkurat like kjent for å se ut som en klumpete utvekst på øret.

Nå viser Nokia tenner, og lanserer tre nye hodesett. Her ser det ut som både design og ergonomi er nøye gjennomtenkt, og vi synes designavdelingen bør få en solid lønnsforhøyelse for disse herlighetene.

De nye blåtannhåndfriene er det første i en ny serie, nemlig BH. Skal dette føres opp på noen ønskeliste, husk å spesifiser at det kjøpes på telebutikker slik at du slipper pinlige misforståelser.

BH-900
Nokia BH-900 ligner i stor grad på HS-11W, og bruker den samme festemåten. Det gjør at enheten svært enkelt kan flyttes fra det ene øret til det andre.

Vekten er på 18 gram, noe som er et gram mer enn HS-11W. Batterilevetiden er til gjengjeld forbedret fra 160 timer til 180 timer i standby tilkoblet en mobiltelefon. Taletiden er oppgitt til åtte timer, mens 11W hadde seks timer.

En annen fordel Nokia har fått ut av mer størrelse, skal være god støyfiltrering. Vi ser også at mikrofonen strekker seg lenger ned mot øret enn andre håndfrisett, i likhet med HBH-300 fra Sony Ericsson. Dette gjør at motparten lett skal kunne høre hva du sier selv om du er på de mest høylytte utestedene i byen, eller når du kjører en båt med en gammel dieselmotor.

På håndfrisettet finner du alt av nødvendige knapper for å ta telefonen, legge på og styre volumet.

BH-200
Denne modellen ligner også litt på HS-11W. Måten du fester enheten på øret er den samme som hos 11W, der "kroken" som hektes på øret er laget av gummi.

BH-200 har fått en vekt på 14 gram, mens HS-11W til sammenligning veide 17 gram. Dimensjonene skal også være mye mindre. Taletiden på nykommeren er oppgitt til fem og en halv time, mens standbytiden er opp til 150 timer. Dette vil si rett i underkant av 11Ws batterilevetid.

Designen er stilren, i fargene sort og sølv. På hodesettet finner du alt av knapper du trenger for å styre de viktigste funksjonene.

BH-800
BH-800 er den minste av hodesettene i lanseringen. På grunn av sin lille størrelse ser det ut som Nokia har sett seg nødt til å ta i bruk sin gamle måte å feste dingsen på øret. Her er festemetoden en enkel krok, som du må vri rundt for å bytte mellom hvilket øre som skal huse håndfrien.

Enheten veier ikke mer enn 9 anorektiske gram. Taletiden er oppgitt til seks timer, og standbytiden til 160 timer. Dette er helt normalt i seg selv, men i forhold til størrelsen kan vi ikke annet enn å la oss imponere.

Nokia BH-800 har fått en design preget av rette linjer og stilren, firkantet utforming. Modellen kan fåes i to farger, henholdsvis sort og sølv.

Til tross for at BH-800 er bitteliten har den, i likhet med de to foregående modellen, fått knapper til å ta telefonen, legge på og styre volumet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen