Nokia får Tutta til å svinge

Nokia får Tutta til å svinge

(New Jersey, USA/ Mobilen.no): Vi fikk være med da Suzann Pettersen, kjent som Tutta, møtte sin trener Simon Holmes på Plainfield Country Club i New Jersey onsdag denne uken. Med seg til treningen hadde Holmes en flunkende ny Nokia N93 Golf Edition. 

– Dette er en utrolig bra mobiltelefon, sier den profilerte golftreneren. – Men at det er en telefon er det minst interessante. Det som er imponerende er at teknologien i disse små datamaskinene er blitt så god at den kan brukes av profesjonelle sportsutøvere. 

Følg med så skal jeg vise deg hvordan vi bruker mobiltelefonen i treningen til Suzann, sier Holmes. 

Filmer
Suzann Pettersen plasserer den hvite ballen foran seg på gressteppet. Så svinger hun golfkøllen prøvende et par ganger før hun klinker den lille ballen ut i lufta i en stor bue. Tre meter bak står Simon Holmes i dyp konsentrasjon. Han filmer det hele med en Nokia N93.

– Se her, sier han engasjert, og viser oss resultatet. Bilde for bilde viser han hvordan Tuttas sving ser ut. – Her skulle armen være 90 grader. Kan du se hvordan du trekker armen for mye opp, spør Holmes, og Tutta nikker.

Hun prøvesvinger igjen, mens Holmes styrer armene hennes og stopper dem der de angivelig kommer ut av den optimale kursen. Så klemmer hun til på nytt. – Mye bedre. Kjente du det?

Tutta slår ball etter ball ned over treningsfeltet mens treneren kommer med sine råd og roser når hun har fremgang. 

Rask tilbakemelding
– Hva kan en mobiltelefon lære deg om golf, Tutta? – Programmet på denne gjør at jeg kan se feilene jeg gjør og rette dem med det samme. Før måtte jeg filme slagene, kopiere filmen over på en PC og kjøre tilsvarende program der. Da kunne det gå en uke fra jeg filmet til jeg fikk tilbakemelding på hva som må endres, svarer Tutta.

– Når du ikke får korreksjoner trener du på å gjøre uvaner, legger Holmes til. – Men har golfspillere på dette nivået så mange uvaner?  – En hel masse. Kanskje er så mye som 90 prosent av treningen til ingen nytte fordi spilleren terper på en sving som er feil, hevder han. 

Alene
– Og en annen ting du må huske er at vi er ikke som alpinistene som har trener og støtteapparat rundt seg hele tiden, sier Tutta. To tredeler av tiden reiser jeg alene. Nå kan jeg få noen til å filme slagene mine, og så få dem analysert på mobiltelefonen. Bildene kan jeg sende til treneren min, og så får jeg råd om hva jeg må rette på. – Det blir nesten som om jeg står bak henne hele tiden, legger Holmes til.

– Men er ikke mobiltelefoner bannlyst på golfbaner? – Når vi kjører golfprogrammet er telefonen frakoblet nettet, sier Holmes.

Tutta reiser verden rundt og spiller golf. Hun landet i New York tidligere på dagen. I morgen flyr hun til Orlando, mens treneren reiser hjem til London. Holmes er en ettertraktet trener og som profesjonell golftrener hjelper flere kjente golfspillere.

– Her skal du få noe av meg, sier han, og gir Tutta en eske med en flunkende ny N93. – Nå må du filme slagene dine og sende meg opptakene en gang i uka!

En eldre golfspiller som åpenbart kjenner Tutta og treneren hennes kommer over til oss og håndhilser. – Hva skal du med mobiltelefon? Du har jo ingen som kan ta røret i den andre enden, sier han med et smil.

Slik virker programmet:
Du filmer golfspilleren fra en forhåndsdefinert vinkel. En skyggefigur viser hvor i søkeren du skal ha spilleren. Så filmes selve svingen med 30 bilder i sekundet. Bildene er så skarpe at både kølle og ball synes tydelig, selv om køllen svinges med stor fart. 

Når svingen er filmet kan du legge på hjelpelinjer som gjør det lettere å se avvik fra idealsvingen. Du kan også sammenligne din egen sving med en korrekt sving ved å kjøre skjermen delt. På den ene siden ser du deg selv – på den andre ser du hvordan det skal gjøres. Så er det bare å prøve på nytt og på nytt til det sitter.

Selve golfapplikasjonen er utviklet av Holmes selv. – Dette var min ide. Jeg trengte et slikt verktøy og fikk hjelp til å utvikle det, sier han.

Men du behøver på ingen måte å være proff for å ha glede av N93 Golf Edition. – Jo flere feil du gjør, jo større nytte har du av dette programmet, sier Holmes. 

Tillegg
Les mer om Nokia N93 i vår test som du finner her.

Lenker:
Holmes hjemmeside
Suzanns hjemmeside
Nokia N93 Golf Edition (Nokias sider)

Videoen Holmes filmet finner du her . (Originalopptak, krever Quick Time installert på PC-en)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen