Nokia får superbrikke

Texas Instruments har jobbet med utviklingen av brikken siden 2002. Fordelen med brikken er at den vil gjøre det mulig for mobiltelefon produsentene å lage mer avanserte telefoner til en lavere pris.

Billigere mobiler

Teknologien vil i følge pressemeldingen  fra Texas Instruments hjelpe Nokia med å få et økt salg i det voksende mobilmarkedet i blant annet India og Kina. Konkurransen i de landene er sterk og inntjeningen per mobil går nedover. For Nokia er det blitt mer og mer viktig å se etter teknologi som kan gjøre mobiltelefoner billigere å produsere.

- Ved å ta i bruk teknologien som Texas Instruments har utviklet vil vi få en idèell blanding mellom mange funksjoner og kostnadseffektivitet. Dette gjør telefonene mer attraktive på den globale markedsplass, sier Juha Pinomaa Markedsdirektør i Nokia

Teknologien gjør det mulig å legge de fleste av funksjonene til telefonen i denne ene brikken. Som for eksempelt alle funksjoner som er med å drive telefonens datasystemer, sending og mottak av signaler og strømstyring i mobilen. Det eneste den ikke kan gjøre er å lagre programmene og regulere strømmen fra batteriet.

- Dette er et veldig stort sprang fremover, sier Bill Krenik, leder for forskning og utvikling innen Texas Instruments avdeling for trådløse terminaler

Texas Instruments er en av verdens ledende produsenter av halvledere og annen teknologi brukt i mobiltelefoner verden over. Selskapet leverer også mye elektronikk, som brukes i biler og andre produkter vi bruker daglig.

Andre selskap har også vist interesse for brikken, og det er ventet at den blant annet vil være å finne i Samsungs telefoner i fremtiden. De første brikken vil bli levert i 2006. Nokia regner med å begynne å bruke brikken i sine telefoner samme år.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen