Nokia får kriseknapp

Det er ikke alltid like lett å melde fra hvor du er og hva som har skjedd hvis du blir overfalt, kidnappet eller utsatt for en ulykke. Som en ridder i skinnende rustning, vil Nokia nå gjøre det lettere å melde fra med et helt egen nødsystem for mobiltelefoner.

Det amerikanske patentkontoret mottok nylig søknaden, hvor den finske mobilgiganten søker om patent kommunikasjonssystem som kan implementeres i mobiltelefoner, og redde brukere ut av farlige situasjoner.

Mobiltelefonen skal være utstyrt med en egen nødknapp og et nødsystem som lar deg melde fra om situasjonen på flere enn én måte. Når du trykker inn nødknappen, vil en forhåndsinnspilt talebeskjed automatisk bli sendt til en nødsentral. I tillegg vil telefonen ta en serie bilder eller en filmsnutt med kameraet, samt ta opp lyder som fanges opp av mikrofonen. Bildene og opptakene vil deretter bli videresendt til nødmeldingssentralen, slik at nødpersonell lettere kan vurdere situasjonen. Har den aktuelle mobiltelefonen i tillegg støtte for GPS, vil informasjon om hvor du befinner deg også bli sendt.

Rosinen i pølsa er at mobiltelefonen kan gjøre alt dette mens den ser ut til å være avslått. På den måten kan du sende et rop om hjelp uten at din kidnapper vet om det.

Skulle du være så uheldig å komme borti nødknappen selv om du ikke er i en farlig situasjon, kan denne enkelt deaktiveres ved å taste inn en spesiell kode.

(Kilder: IT-avisen, New Scientist)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen