Nokia endrer kurs

Nokia har lenge jobbet med Qt, som tillater programvareutviklere å bruke lage én kildekode som vil fungere på Embedded Linux, Mac OS X, Windows, GNU/Linux, Windows CE, Windows Mobile, Symbian og Meego.

Nå har Nokia annonsert markedsstrategi mer håndfast enn tidligere. Rich Green, teknologisjef i Nokia, sier Nokia vil satse sterkt på HTML5 i nettleseren og Qt som programvareplattform.

Tanken er at programmene som utviklerne lages vil støtte både Meego og Symbian. Nokia har publisert en video der Green sier at de binder seg til å støtte programmene som utviklerne lager i fremtidlige telefoner.

Dette er en strategi de vil bruke for å bygge et stort økosystem for programvare. Verken Google, med Android Market, eller Apple, med Android App Store, kan love noe lignende.

Ingen Symbian^4

På Nokias offisielle blogg har man også avslørt en ny strategi for oppdatering av telefonene.

En vanlig måte å oppdatere telefoner på er at det lanseres en ny versjon av operativsystemet som du kan oppdatere til. Nokia vil heller oppdatere telefonen din underveis i utviklingen.

Du vil med andre ord ikke trenge å vente på Symbian^4. De endringene som er planlagt for Symbian^4 vil du kunne installere underveis i utviklingen. Det vil faktisk ikke engang være snakk om Symbian^3 og Symbian^4 - det vil være én plattform under konstant utvikling.

– Du kan kjøpe en smarttelefon fra Nokia og være sikker på at alle forbedringene vil introduseres til Symbian-plattformen på telefonen din, slik som brukergrensesnittet. Alle forbedringen vil dekke hele spekteret av smarttelefoner fra Nokia.

Under kan du se Nokias video om programvareutvikling, eller du kan lese mer om den nye markedsstrategien på conversations.nokia.com.

(Kilde: conversations.nokia.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen