Nokia eksploderer - igjen


Ikke så harmløs som man skulle tro?

I det første tilfellet eksploderte en telefon som ikke hadde originalt batteri. Nokia hevdet på dette tidspunktet at problemet var det uoriginale batteriet, men da en telefon med et originalt batteri fra Nokia kort tid senere sprengte i lommen på en butikkarbeider ble denne forklaringen straks flere hakk mindre troverdig.

Sist måned opplevde dessuten en 31 år gammel norsk kvinne at originalbatteriet på en forholdsvis ny Nokia 3510i smeltet mens hun sov. I sommer var det også et tilfelle der en 17-årig jente opplevde at en Nokia 3310 plutselig begynte å bli varmere, for til slutt å rett og slett fly ut av hånden hennes mens stikkflammene sto ut til alle kanter. En svidd kullbit var alt som var igjen av den populære ungdomstelefonen etter hendelsen. Også denne telefonen hadde originalt batteri.

Man kan tillate seg å bli litt betenkt når man tar i betraktning at store deler av verdens befolkning har Nokia-telefoner ved siden av hodeputa for å bruke dem som vekkerklokke. Antall rapporterte tilfeller av selvdestruktive mobiltelefoner produsert av giganten fra Finland stiger nemlig stadig, og det er derfor trolig kun et tidsspørsmål før det forekommer en alvorlig ulykke som følge av det skremmende fenomenet.

Uoriginale batterier, ladere kjøpt på Biltema, uforsvarlig behandling av telefonen fra kundens side, unnskyldningene er ikke få. Det kan spekuleres i om disse er holdbare den dagen en Nokia-telefon er årsaken til en stor og medieomtalt ulykke. Det er kanskje på tide med litt selvransakelse for den finske produsenten.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen