Test

Nokia E70

Design og byggekvalitet - 

Spesifikasjoner:

Størrelse: 11,7 x 5,3 x 2,2 cm
Vekt: 127 gram
Form: Foldetelefon

Skjerm: 2,1 tommer
Trykkfølsom: Nei

Snarveistaster: Taleopptaker, fullt tastatur når man åpner den

Kamera: Ja
Uttak: Pop-port (USB 2.0)
Eksternt antenneuttak:
Nei

Nokia E70 er i likhet med de andre telefonene i E-serien myntet på forretningfolk og andre som bruker telefonen som et nytteverktøy mer enn en underholdningsmaskin.

Førsteinntrykket av E70 er en noe klumpete telefon i klassisk format, men det skal ikke mange øyekast til for å finne ut at telefonen også lar seg åpne.

På innsiden finner du et komplett qwerty-tastatur hvor Nokia også har funnet rom til æ, ø og å. I åpen posisjon betjenes E70 liggende. Når du åpner den opp, vris også skjermbildet automatisk fra stående til liggende format.

E70Sammenlignet med forrige telefon i dette formatet, Nokia 6822, har E70 vokst i størrelse. Fordelene er større skjerm og et enda bedre tastatur. Tastaturet på forgjengeren fungerte bra, men her har Nokia klart å forbedre qwerty-tastaturet enda et hakk.

Det eneste vi har å utsette på det innvendige tastaturet, er at legg-på-tasten sitter ved siden av mellomromstasten. Til å begynne med er det fort gjort å komme borti denne og dermed gå helt ut av det du holder på med. Hvis du for eksempel skriver en tekstmelding er det irriterende når telefonen plutselig hopper ut tilbake til hvilemodus, men det tar ikke lang tid å venne seg til plasseringen.

Du merker med en gang at styrepinnen fungerer slik den skal. Den er behagelig å trykke på, gir god respons og har passe motstand. Talltastaturet fungerer også bra, selv om tastene her sitter noe tett.

Med en såpass spesiell konstruksjon som E70 har, kunne man kanskje frykte slark og bevegelse. Heldigvis har Nokia påkostet en robust konstruksjon, slik at du kan trykke i vei også i åpen stillling uten å være redd for at telefonen skal falle fra hverandre.

Kameralinsen sitter ubeskyttet på baksiden av telefonen. Det er verdt å merke seg at selv om dette er en 3G-telefon, så mangler den kamera for videotelefoni.

Kontakter for lade- og datakabel sitter på vanlig vis i bunnen av telefonen. Av en eller annen grunn bruker Nokia her den gamle, litt større kontakten for ladekabel.

E-serien

Dagens E-serie fra Nokia.

Løsningen med foldetastatur fungerer her meget bra, og den fysiske utformingen er en av E70 sine sterke sider. Det er ikke ofte vi ser en telefon hvor tilgjengelig plass til skjerm og tastatur er like godt utnyttet som her. Nå skal det også sies at dette er en forholdsvis kostbar telefon, slik at kravene også er høyere.

Skjerm og menyer - 

Spesifikasjoner:

Skjerm: TFT, 16M farger
Oppløsning: 352 x 416 punkter

OS: Symbian versjon 9.1
Meny: Series 60, 3. versjon
Tekst: T9, qwerty-tastatur

Ser man på de tekniske spesifikasjonene til E70 er skjermen noe av det som skiller seg ut. Både oppløsningen og fargedybden er helt i toppklasse. Med en skjermstørrelse på litt mer moderate 2,1 tommer får du et særdeles skarpt og høyoppløst skjermbilde.

I motsetning til 6822 og tidligere forgjengere, har E70 fått et operativsystem som står i stil med mulighetene tastaturet gir. Med Symbian operativsystem har du mulighet til å installere omtrent hva det måtte være av nyttige og unyttige programmer.

Avanserte telefoner er gjerne ikke like raske i menyene som enklere varianter. Selv om ikke responsen er helt umiddelbar, er dette blant de kjappeste Series 60-modellene du finner. Når du åpner telefonen, er den på den andre siden ikke like kjapp. Det kan fort ta 5 sekunder fra du har åpnet telefonen til skjermen har oppdatert seg og belysningen er kommet på. Er du av den utålmodige sorten, er dette videoklippet ikke noe for deg:

Video av E70 (AVI, 12 MB)

Også når du skal skrive inn tekst med qwerty-tastaturet merker du at det er litt forsinkelse når du taster inn bokstaver hvis du er rask på labben. Det er imidlertid ikke til sjenanse.

E70

Bildevisningen er av den enkle sorten. Nokia har dessverre ikke lagt med den gode bildevisningsfunksjonen som vi finner i endel andre nye Series 60-telefoner. Funksjonaliteten er det ingen ting å si på, det er så godt som ingen forsinkelse når du blar i bildene dine.

E70 scrE70 scr

Ønsker du mer utfyllende informasjon om siste versjon av Nokias Series 60 menysystem, anbefaler vi at du kikker på våre nyeste tester av slike telefoner her.

Nokia E70 med abonnement

Nokia E70

Nokia E70 med abonnement   Les mer »

Nokia E70   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen