Nokia E65

Annonsør­innhold
Les hele saken »
(Alle foto: Marius S. Eltervåg)
(Alle foto: Marius S. Eltervåg)

DESIGN OG BYGGEKVALITET

Størrelse: 10,5 x 4,9 x 1,5 cm
Vekt: 115 gram
Form: Skyvbart tastesett
Skjerm: 2,2 tommer
Snarveistaster: Volum, taleopptaker, blyanttast
Kamera: 2 Megapiksler (1600 x 1200 punkter)
Uttak: POP-port
Eksternt antenneuttak: Nei
Pris: ca. 3500 kroner (klasse E)

Slik vurderer vi

Nokias E65 er ment som en forretningstelefon, og har fått et enkelt og stilrent skyvedesign.

Kvalitetsfølelsen er upåklagelig, og telefonen har verken slark eller knirkelyder. Batteridekselet er dekket av imitert skinn, noe som gjør telefonen svært behagelig å holde, i tillegg til at det hindrer at den sklir på stuebordet. Telefonen føles mer eksklusiv enn modeller med vanlig plastoverflate.

E65 har kun ett uttak, og det er POP-porten. Det er ingen minijack-plugg, noe som betyr at du må investere rundt 60 kroner i en overgang dersom du vil bruke ditt eget hodesett når du hører på musikk.

Tastesettet til telefonen er et av de mest kompakte vi har sett. Faktisk finner du 15 taster i tillegg til de vanlige nummertastene. Mange av disse kan skreddersys, slik at du alltid vil ha en tilgjengelig snarvei. På siden av telefonen finner du volumtaster, samt en knapp for å ta opp tale og en for å kopiere tekst.

Nummertastene er responsive og behagelige å bruke, og det skal mye til å få såre fingre selv om du er en hyppig bruker av både e-post og tekstmeldinger.

Ettersom navigasjonspanelet er så kompakt, kan det tenkes at de med store fingre vil slite litt. Det anbefales derfor e å prøve telefonen i noen minutter før du drar visaen, for å se om den passer til dine fingre.

Dekselet må av for å skifte minnekort
Dekselet må av for å skifte minnekort

Sporet for minnekort er plassert under bakdekselet, slik at du må av med dekselet dersom du skal ha minnkortet ut for å plassere det i en kortleser eller lignende. Bakdekselet er imidlertid svært enkelt å ta av og på, så dette er ikke noe stort minus. Mange vil nok også foretrekke denne løsningen, ettersom du ikke risikerer at det kommer støv og smuss inn i elektronikken.

Til tross for at E65 byr på et betydelig lass med teknologi og funksjoner, har den fått rimelig beskjedne mål: 10,5 x 4,9 x 1,5 cm. Vekten på 115 gram vil ikke være noe problem for de som er vant med profftelefoner – som stort sett veier like mye eller mer.

Alt i alt er vi svært fornøyd med designen. Nokia har laget en modell som både føles eksklusiv og er behagelig å bruke, en kombinasjon som ikke er så altfor vanlig i dag.

SKJERM OG MENYER

Skjerm: TFT, 16 millioner farger
Oppløsning: 240 x 320 punkter (QVGA)
Operativsystem: Symbian OS 9.1
Meny: Series 60 3rd Edition
Tekst: T9, Vanlig skrivemåte
Firmware: 1.0633.14.01

Slik vurderer vi

God skjerm
E65 har fått en 2,2 tommers TFT-skjerm med en oppløsning på 240 x 320 bildepunkter. Fargedybden er på 16 millioner farger.

Skjermen gir et skarpt og fint bilde, og kan vise massevis av detaljer uten at det ser rotete ut. Dette er en fordel både når du navigerer i menyene, leser tekstmeldinger eller plotter inn begivenheter i kalenderen.

Telefonens operativsystem er Symbian 9.1, som er Nokias mest avanserte plattform. Dette betyr ikke at du må være en innbarket proffbruker for å forstå deg på telefonen.

Du finner nemlig menysystemet Series 60 3rd Edition, som sannsynligvis er det mest brukervennlige systemet for smarttelefoner. Det kreves riktignok et par timer for å sette seg inn i hvordan det fungerer, særlig dersom du aldri har hatt en avansert telefon før. Når du først har lært deg oppsettet er det imidlertid ingenting å utsette på verken logikk eller brukervennlighet.

Series 60 3rd Edition lar deg også forandre på det aller meste. Avanserte brukere har gjerne et favorittoppsett, både når det kommer til snarveistaster og rekkefølge på menyikonene. E65 byr på tre egne taster som kan dedikeres til valgfrie funksjoner, i tillegg til at du kan legge inn fire snarveier i selve navigasjonstasten. Menyikonene flytter du lett til posisjoner som passer for deg.

Aktivt skrivebord er også på plass, noe som er svært praktisk i en arbeidstelefon. Aktivt skrivebord betyr at notater, huskelapper og andre kalenderhendelser i vises i skjermbildet uten at du trenger gå inn i noen undermenyer. Her kan du også legge snarveier til funksjonene du bruker oftest.

E65 leverer en bra pakke både når det kommer til skjerm og menyer. Det skal mye til å gjøre systemet uoversiktlig, og at det ser pent ut skader heller ikke.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen