Test

Nokia E61i

Design og byggekvalitetStørrelse: 11,7 x 7 x 1,39 cm
Vekt: 150 gram
Form: Fullttastatur
Skjerm: 2,8 tommer
Snarveistaster: E-posttast, telefonbok, volumtaster, stemmestyring/opptak
Kamera: Ja
Uttak: Pop-port
Pris: ca. 3900 kroner (klasse F)

Slik vurderer vi
E61i har et kamera, i motsetning til forgjengeren. (Alle foto: Marius Valle)
E61i har et kamera, i motsetning til forgjengeren. (Alle foto: Marius Valle)

Førsteinntrykket de fleste får av E61i er at den er bred og ligner på en kalkulator. Telefonen er faktisk hele 7 cm bred, men ikke mer enn 1,4 cm tykk. Vekten er på 150 gram. 

E61i er altså ikke noen lettvekter, men trenger du en kommunikator må du uansett opp i størrelser som dette. Målgruppen er gjerne dresskledde som har telefonen på innerlommen, og der passer den veldig fint.

Det er to grunner til det brede formatet: At man må få plass til fulltastatur og en stor, bred skjerm på hele 2,8 tommer. Tastaturet har til og med fått plass til æøå, men tastene er ikke akkurat der du forventer å finne de. En dag med tilvenning er likevel alt som trengs før du kan kalle deg racer på sms og e-post.

Designmessig er forskjellen fra E61 enkel å oppsummere. Styrepinnen har blitt byttet ut med en femveis navigasjonstast. I tillegg har to ekstra snarveistaster fått plass rett ved siden av navigasjonstasten. Én for å gå direkte til adresseboken og en såkalt own-tast, som du selv bestemmer hvor skal føre til.

E61i har også et kamera, i motsetning til forgjengeren.

Skjerm og menyerSkjerm: TFT, 16,7 millioner farger
Oppløsning: 320 x 240 punkter
Operativsystem: Symbian Series 60
Meny: Rutenett, 4 x 3 ikoner
Tekst: Qwerty, T9
Firmware:

Slik vurderer vi

Som nevnt er skjermen til E61i både stor og bred. Den er også lyssterk, og fungerer til og med i sollys, noe vi satte stor pris på når vi skulle bruke den med GPS-navigasjon via blåtann. Fargedybden på 16 millioner forskjellige farger gjør at den oppleves som nyansert i de fleste typer belysning.

Oppløsningen er ikke særlig høy i forhold til størrelsen, kun 320 x 240 punkter. Å si at bilder blir uskarpe er likevel langt i fra sannheten, og en skjerm med høyere oppløsning kunne nok gjort telefonen tregere i responsen.

Skjermen er stor og oversiktlig.
Skjermen er stor og oversiktlig.

Menysystemet er Nokias Series 60 i tredje versjon, som kjører på toppen av Symbian 9.1. På papiret er det altså ikke noen forskjell fra E61, men Nokia har gjort noen enkle grep som gjør den nye i-versjonen hakket mer brukervennlig. For eksempel er det blitt enklere å koble opp mot Wi-Fi og internettelefon.

En slik telefon gir deg naturligvis muligheten til å kjøre flere programmer på en gang, og det går enkelt og greit å bytte i mellom. For vår del spiste telefonen raskt opp arbeidsminnet og virket til å ha problemer med å frigjøre det. Vi måtte derfor slå telefonen av og på rett som det var.  Noe av det samme problemet som vi opplevde med N95 virker det som. Vi går ut i fra at dette er noe som blir forbedret med en mykvareoppdatering, og velger å ikke trekke for dette.

Alt i alt er menyene til E61i veldig oversiktlige, telefonen er absolutt ikke blant de tregeste med Series 60 og du kan konfigurere snarveistastene til å ta deg nesten hvor du vil. Her er det altså ikke mye å klage på.

Nokia E61i med abonnement

Nokia E61i

Nokia E61i med abonnement   Les mer »

Nokia E61i   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen