Nokia E51

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konklusjon

dsad
+ EDGE, 3G, super-3G og Wi-Fi
+ Radio
+ Gode menyer
+ Bruksvennlig design
+ Geniale taster


dsad
- Noen småtrege snarveier i menyene
- Blir lett fettmerker på batteridekselet
- Mangler kamera for videosamtaler
- Lager kaos i innboksen for Gmail-epost

NB! Kun til avansert bruk!

Dette er en smarttelefon. Vi anbefaler ikke å kjøpe den om du ikke trenger multitasking, mobilt kontor eller ekstra programvare. Les hvorfor »

Nokias nyeste forretningstelefon er et ess for deg som vil ha en skikkelig jobbmobil. Det er en fryd å skrive på telefonen, og den ligger godt i hånden. I tillegg er den pepret med smarte snarveier for å kjapt kunne hente frem kalenderen, e-post og programmer.

Til sammen har du hele 12 snarveier via tastene, og du behøver knapt gå inn i hovedmenyen for å bruke de mest vanlige av telefonens funksjoner.

E51 har en god skjerm, som viser klare og skarpe bilder. Menyene er stort sett oversiktlige og logiske. Med få unntak er de også kjappe, og du behøver sjelden vente lenge når du bruker telefonen.

En ekte kommunikator

Men det er på kommunikasjonsfronten E51 virkelig viser sin styrke. Telefonen gir deg høyeste hastighet mot internett hvor enn du befinner deg. I mobilnettet kan du få hastigheter helt opp mot 3,6 Mbps via super-3g. Og er du i en trådløs sone kan du bruke telefonens WiFi-støtte.

For å sende filer mellom telefonen og datamaskinen din, kan du velge mellom både trådløs og kablet overføring.

E-poststøtten til E51 er god, og du kan bruke telefonen opp mot Microsoft Exchange.

God nettleser

Den nye telefonen har også en god nettleser. Surfer du på store sider, får du automatisk opp et oversiktsbilde som lar deg gå direkte til den delen av siden du ønsker.

Den nye telefonen har ingen spill, men derimot en enkelt og velfungerende musikkspiller. Denne kan du la gå i bakgrunnen mens du bruker telefonen til andre ting.

E51 har en god taletid, og holder ut nesten 3,5 timer i 3G-nettet. Lyden i både telefonen og det medfølgende håndfrisettet er god.

Internminnet til E51 er på 130 MB. Dette holder akkurat til å lagre noen sanger, bilder og dokumenter. Telefonen har støtte for minnekort om det skulle bli trangt om plassen.

Greit kamera

Kameraet til E51 er helt greit, og duger godt med tanke p å at dette er en telefon med fokus på alt annet enn kamera. Bilder tatt i mørke omgivelser blir, som med de fleste mobilkamera, litt kornete. Tar du bilder i dagslys, blir bildene gode.

På avstand er det ingenting som utmerker seg spesielt ved E51. Men ser du litt nærmere, så har E51 mer å by på enn de fleste andre telefoner i samme prisklasse. Med den gode designen, alle snarveiene og de gode menyene, kan du bruke E51 uten å tenke over at du bruker den - akkurat slik det skal være med en god forretningsmobil. Dette er et knallkjøp.

PS: Liker du Nokias forretningsmobiler, men vil i tillegg ha fullt tastatur? Da anbefaler vi E90 Communicator, som har det meste du kan drømme om.

Nokia E51 med abonnement

Nokia E51

Nokia E51 med abonnement

Nokia E51

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen