Nokia E50

DESIGN OG BYGGEKVALITET

Størrelse: 11,3 x 4,4 x 1,6 cm
Vekt: 104 gram
Form: Klassisk
Skjerm: 2,1 tommer
Snarveistaster: Volum, skrivemodus, kombinert knapp for telefonliste/taleoppringning
Kamera: Valgfritt
Uttak: Proprietær Nokia
Pris: ca. 2500 kroner (klasse D)

Slik vurderer vi

Nokia E50 er den enkleste modellen i Nokias E-serie, som retter seg spesielt mot forretningsbrukere. E50 er også den hittil minste telefonen i serien. Vi har sjekket hva Nokia har forsaket for å oppnå dette.

E50 finnes både med og uten kamera, og vår testmodell var utstyrt med kamera slik at også dette havnet under lupen.

Det første man legger merke til ved E50 er utvilsomt det hendige formatet. Jovisst finnes det mindre og tynnere telefoner å få kjøpt, men blant profftelefonene er E50 en skikkelig lettvekter .

Heldigvis er plassen utnyttet godt. Skjermen dekker nesten halve telefonen, og tastene dekker tilnærmet den andre halvparten. Telefonen er forøvrig noe bredere øverst for å gjøre plass til en større skjerm.

Talltastene er et eksempel til etterfølgelse, de er både store og behagelige å bruke. Volum- og snarveistastene på siden av telefonen fungerer også slik som de skal.

Klikk for større bilder

Bare nesten perfekt
Designmessig er det to ting som E50 kunne vært bedre på. For det første sitter meny- og slettetastene inneklemt og kan være litt kronglete å betjene. Her hadde litt større avstand eventuelt litt større taster vært på sin plass.

For det andre er av- og påtasten svært tung og vanskelig å betjene. Dette er totalt unødvendig og bringer tankene tilbake til Nokias arbeidstelefon 5100 som også var omtrent umulig å skru av og på.

Materialvalget forsterker inntrykket av at dette ikke er noe leketøy. Fronten har en metallisk overflate, mens batteridekselet er laget i metall. Utformingen er i det hele tatt svært funksjonell og gir et solid inntrykk på tross av at E50 er både tynn og liten.

Klikk for større bilder

Designmessig er altså E50 blant de aller beste. Kombinasjonen liten og funksjonell er det ikke alle telefoner som kan skilte med.

SKJERM OG MENYER

Skjerm: TFT, 262 000 farger
Oppløsning: 240 x 320 punkter
OS: Symbian OS versjon 9.1
Meny: Series 60 3rd edition
Tekst: T9, vanlig skrivemåte
Firmware: V 06.27.1.0 (10-07-2006)

Slik vurderer vi

Høyoppløst skjerm
Vi begynner etterhvert å bli bortskjemt med utmerkede skjermer på telefoner i denne prisklassen. Nokia E50 er intet unntak, her er høy oppløsning kombinert med en middels stor skjerm. Resultatet er en skarp skjerm hvor du ikke kan se enkeltpunktene i skjermbildet .

Du kan få både større og mer høyoppløste skjermer i dag, men for en telefon på denne størrelsen er det svært lite å utsette på skjermen.

Endelig en rask Series 60-telefon
E50 bruker Series 60-menyene til Nokia. Disse bygger på operativsystemet Symbian OS, og er et krafig og fleksibelt menysystem. Det finnes telefoner, blant annet enklere varianter fra Nokia, som er lettere å bruke, men du lærer deg uansett raskt å bruke Series 60.

Trege menyer har vært et ankepunkt ved tidligere Series 60-telefoner. Det er derfor en befrielse å bla i menyene til E50. Det er knapt forsinkelser når du blar rundt i menyene, og E50 er mye kjappere i avtrekkeren enn Nokia N73.

Skjermskudd av Nokia E50

Uten å gjenta alt vi har skrevet tidligere om disse menyene, så bør det kort nevnes at her kan du kjøre flere programmer samtidig, og det er et stort utvalg av programmer for du kan laste ned og installere for å få ekstra funksjoner.

Et ankepunkt som vi også tidligere har lagt merke til, er at det er svært begrenset hvor mange ord som kan legges til i ordboken. Dette er noe Nokia bør rette opp til neste versjon av menysystemet.

Bortsett fra dette leverer E50 på alle punkter når det gjelder skjerm og menyer, og det er lite eller ingenting å sette fingeren på.

 

Nokia E50 med abonnement

Nokia E50 uten kamera

Nokia E50 med kamera

Nokia E50 med abonnement

Nokia E50 uten kamera

Nokia E50 med kamera

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen