Nokia dumper mobilprisene

Nokia er allerede verdens største mobilprodusent, men har i løpet av den siste måneden satt ned prisen på utvalgte multimedia- og musikkmobiler i et forsøk på å dra ytterligere i fra sine største konkurrenter. Ifølge Reuters har Nokia kuttet prisen med inntil 10 prosent på disse modellene, i tillegg til en prisreduksjon på alle de øvrige Nokia-mobilene.
 
Teleanalytikere mener at Nokia har dratt en såkalt ”Crazy Ivan” – en plutselig vending – i prisstrategien for å legge press på mindre mobilprodusenter som Sony Ericsson og Motorola.
 
Rimeligere Nokia-mobiler
Ifølge Reuters er det den gjennomsnittlige utsalgsprisen på Nokia-modellene N81 8GB, 5310 og 5610 som har sunket mest. Dette er mobiler som konkurrer med Sony Ericssons Walkman-serie, og det er derfor neppe tilfeldig at det er disse mobilene som har fått den største prisreduksjonen.
 
- Dette er rett å slett en måte å løpe fra konkurrentene på. Du legger et stort press på dine svakere rivaler, sier analytiker i Cheuvreux David Hallden til Reuters.
 
- Jeg tror de gjør en ”Crazy Ivan”, legger han til, noe som refererer til at en u-båt tar en plutselig og overraskende sving.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Nokia har senket prisen 5310 og andre multimedia- og musikkmobiler.
 
Kalkulerende av Nokia
Nokia kontrollerer for øyeblikket omtrent 40 prosent av mobilmarkedet på verdensbasis, men ønsker selvsagt å styrke sin posisjon ytterligere. Reuters melder at Sony Ericsson omtrent ikke tjente penger fra april til juni i år, og en annen mobilanalytiker tror derfor at Nokias prisreduksjon er et forsøk på å knuse sin allerede svekkede rival.
 
- Nokia har alltid vært ekstremt taktiske når det gjelder prissetting, ved å finne ”sweet spots” i forskjellige deler av markedet, og gjøre endringer for å gjøre rivalene ustø, sier Ben Wood, forskningssjef ved CCS Insight, til Reuters.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen