Nokia dropper N- E- C- X- etc.

Heretter nøyer de seg med tall når nye mobiler skal døpes.

De siste årene har Nokia som regel kalt mobilene sine for eksempel E65, N8 eller C5-03. Bokstaven var ment å antyde hvilken serie mobilen tilhørte, altså at alle mobiler som hadde en E foran tallet hørte hjemme i bedriftsmobil-serien til Nokia, og så videre.

Nå nylig lanserte Nokia en ny mobil, og denne har de kalt "Nokia 500" - uten bokstav foran tallet! Dette skal ifølge Nokias egen blogg bli standarden fremover.

Mobilprodusenten forklarer valget med blant annet at de ikke vil sette sine kunder i bås. Etterpåklokskap er noen fine greier, og Nokia frykter tilsynelatende at de skal ha støtt kunder som har kjøpt en mobil i E-serien, for så å tilbringe mesteparten av tiden til å skrive meldinger og spille spill.

En annen årsak er at Nokia innser hvor vanskelig kan ha vært å forstå forskjellen på en C3 og en C3-01, som naturligvis er to helt ulike modeller. På hvilken måte kunne man egentlig skille mellom C7 og X7, og hvorfor kostet ikke disse det samme som en E7? Dette er tanker som Nokia har grublet på i det siste.

Konklusjonen ble altså at Nokias kommende modeller ikke får bokstaver, men kun tall - som Nokia 500. Tallet skal foøvrig til en viss grad indikere hvor dyr telefonen er i det den kommer i salg, så toppmodellene forventer vi at får navn som Nokia 908, Nokia 979, Nokia 999 etc. De aller billigste modellene blir kanskje hetende Nokia 113, 174 eller 181.

Hva synes du om strategien: Genialt enkelt, eller ganske enkelt gørrkjedelig? Diskuter i forumet!

Les også: Dette er nye Nokia 500

(Kilder: Nokias blogg, Mobilsiden.dk)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen