Test

Nokia Digital Pen

Teknologien bak

      

Nokia Digital Pen er Nokias nyeste tilbehør for den travle forretningsmannen. Konseptet med digitale penner er ikke nytt, men hovedideen bak pennen om at man skal kunne skrive "digitalt" er helt nytt for oss. Så hvordan fungerer det? Jo, det er et spørsmål som vi også stilte oss da vi pakket opp esken, og det er ingen tvil om at man bør bruke manualen for å forstå hvordan man skal bruke pennen.

Den trådløse Blåtann-teknologien ligger til grunn for pennens funksjoner. Når man skal sende et notat eller en tegning man har tegnet med pennen over til telefonen, vil pennen aktivere Blåtann for å sende det. Det er viktig å passe på at pennen og telefonen er mindre enn 10 meter fra hverandre, siden dette er den maksimale rekkevidden til Blåtann-implementeringen i pennen.

Det er også viktig å huske på at man må koble sammen telefonen/datamaskinen og pennen før man begynner å skrive. Dette gjøres ved å trykke i ruten som heter "pair" bakerst i skriveblokken. Da får man opp et krav om kode på mobilskjermen om tilgangs-koden til pennen, som man finner i pakken. Etter at denne er skrevet inn er pennen klar til bruk.

 
Eksempler på muligheter med Digital Pen
(Klikk for større bilder)

I pakken som følger med Digital Pen finner man også to seperate notatblokker med en spesiell digital papirtype. Dette papiret er pepret med ørsmå prikker som sørger for at pennen ved hjelp av en liten sensor som sitter på enden av pennen kan registrere når man skriver på arket. Det man skriver lagres så i pennens minne og sendes som et .jpg-bilde til mobiltelefonen eller datamaskinen så snart man trykker med pennen på ruten i notisblokken som sier "send".

Når man skriver leser pennen kontinuerlig overflaten på papiret med en hastighet på 50 bilder per sekund. Disse analyseres fortløpende av pennen, som regner seg frem til hvor på arket ordet befinner seg. Dermed skal man være temmelig rask og ustø på hånden for at pennen skal misforstå bevegelsene. Har man lyst å vite mer om teknologien bak pennen samt tekniske spesifikasjoner kan man besøke hjemmesiden til Anoto, som er selskapet bak teknologien som anvendes i Digital Pen. Man kan også se på Nokias egen tutorial for bruk av pennen.

Man kan forøvrig ha notater liggende lagret på pennen for senere å hente det ut via USB-kabelen som følger med. I alt har pennen 1 MB med minne, som ifølge Nokia holder til 100 notater. Ønsker man å legge til eller hente ting ut av pennen kobler man den bare til dockingstasjonen som følger med i pakken.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen