Test

Nokia C5

Du behøver ikke lenger bla opp drøssevis av tusenlapper for å få en smarttelefon, og Nokias nye smarttelefon, C5, bekrefter dette med sin pris på 1300 kroner.

Design og brukervennlighet

Form: Klassisk
Størrelse: 11,2 x 4,6 x 1,2 cm
Vekt: 89,3 gram
Skjerm: TFT, 2,2 tommer, 320 x 240 piksler, 16,7 millioner farger
Snarveistaster: Volum
Inn-/utganger: 3,5 millimeters lydutgang, ladeutgang, micro-USB
Kortplass: Ja
Eksternt antenne-uttak: Nei
Menysystem: Symbian S60

Pris: Fra 1300 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Gode talltaster
 – Kjappe menyer

dsad
 – Unødvendig små "smart"-taster

C5 er en aldri så liten ulv i fåreklær. Ved første øyskast kan den, med sine "enorme" taster og simple utseende, lett tas for å være en av de billigste telefonene på markedet. Slik er det altså ikke.

C5 er en fullblods smarttelefon med Symbian S60 som menysystem. Hva dette innebærer kommer vi tilbake til.

Formen på C5 er som nevnt veldig nøytral. Kantene er avrundet, tastene er så stereotypisk designet som du kan få de, og menytastene gjør lite ut av seg.

Ser du imidlertid litt nærmere, får du øye på de to tastene som avslører at vi har med en smarttelefon å gjøre: De to tynne, avlange tastene på hver side av den femveis navigasjonstasten. Disse fungerer som henholdsvis snarveien til hovedmenyen og til å viske ut når du skriver.

Talltastene til C5 er kort oppsummert veldig store. Her skal det virkelig godt gjøres å bomme når du skriver, uansett som du er en nybegynner på 70 år eller godt vant SMS-fantom på 14.

Ikke bare er tastene store, de er også helt fantastiske å skrive med. Ikke bråker de nevneverdig mye heller.

Vanskelig visketast

I motsetning til de store talltastene, er som nevnt "smart"-tastene bittesmå. Så små er de, at det er altfor lett å treffe den røde tasten når du skal viske ut noe i for eksempel en SMS.

Bortsett fra at viske-tasten er bittelitt opphevet, er det nemlig lite som skiller de fra hverandre. Treffer du den røde tasten i stedet, forsvinner skjermbildet du er inne i, og plutselig er du tilbake i ventemodus.

Med unntak av en metallinje langs hele telefonen, er C5 laget i matt plastikk. Det gir den heldigvis ikke en så billig følelse som man kanskje kunne frykte. Telefonen ser ut til å være godt skrudd sammen, og den knirker ikke. Vårt eksemplar har imidlertid en liten glippe mellom metallinjen og baksiden av telefonen.

Om dette kun gjelder vårt eksemplar vites ikke. Du vil uansett ikke se det med mindre du ser etter. Problemet med en slik glippe er at støv og smuss raskere kan komme seg inn i telefonens indre.

C5 har kun to snarveistaster, nemlig til å styre volumet opp og ned under samtaler. Der du vanligvis finner snarveistasten til kameraet på telefoner med klassisk utseende, sitter inngangen til minnekortet hos C5.

Fin skjerm

Skjermen til C5 er 2,2 tommer stor og både lyssterk og klar. Denne er det ikke noe problem å både se bilder og videosnutter på.

Menyene er som nevnt tidligere, Symbian S60 versjon tre. Dette betyr at telefonen kan kjøre flere programmer samtidig. Du kan for eksempel la en lynmeldingsklient kjøre i bakgrunnen mens du skriver SMS eller spiller spill.

Les også: Kom i gang med S60 »

Hvilemodusen består av en egen verktøylinje med snarveier du selv velger. Her er det plass til fem snarveier. Sammen med snarveiene de fysiske tastene tilbyr, har du nok alternativer til at du i praksis får gjort det meste du trenger uten å gå inn i menyene.

Vil du imidlertid ha en helt enkel hvilemodus, kan du fjerne verktøylinjen via utseendeinstillingene.

Kjapp

C5 er en skikkelig kjapping, og reagerer spontant på hvert eneste tastetrykk. Er du glad i å skrive SMS, vil nok heller ikke telefonen skuffe deg.

Med i pakken får du:

  • Telefon med batteri
  • Lader
  • Håndfrisett
  • Datakabel
  • Bruksanvisning
  • 2 GB minnekort

Nokia C5 med abonnement

Nokia C5

Nokia C5 med abonnement   Les mer »

Nokia C5   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen