Nokia bygger selvødeleggende mobil

Nokia har utviklet en mobiltelefon som faller fra hverandre på to sekunder. Hensikten er å gjøre det enklere å resirkulere materialene når mobiltelefonen ikke lenger er i bruk. 

Ved hjelp av magnetisme eller temperatursvingninger skal telefonene raskt og effektivt kunne plukkes fra hverandre for resirkulering. Målet er selvsagt å spare tid og penger.

Varme
Studentene er hentet fra klokkemakerskolen og fra universitetet for kunst og design i Helsinki. Metoden de har valgt baserer seg på bruk av varme. Når mobilen utsettes for oppvarming fra en laserstråle aktiveres en mekanisme som får telefonen til å sprette fra hverandre, helt uten direkte kontakt.

Batteri, skjerm, printkort og mekaniske deler frigjøres fra hverandre. For at prosessen skal starte må temperaturen opp i 60 til 150 grader. Hadde den vært lavere ville det vært fare for at telefonen skulle gå i oppløsning av seg selv. Høyere temperatur kan få plasten til å smelte.

Oooops ...
Så er det bare å minne om at det kan bli skrekkelig varmt i frontruten på en bil. Så varmt at det kan være skadelig selv for telefoner som ikke er ment å sprette fra hverandre. Det ville jo være leit om du åpnet bilen og fant mobiltelefonen spredt omkring i sine enkelte bestanddeler.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen