Nokia blogger igjen

For to år siden lanserte Nokia en applikasjon til Series 60-telefoner som skulle gjøre det både enkelt og moro å samle minner fra hverdagen. Programmet heter Lifeblog, og lar deg organisere blandt annet tekstmeldinger, bilder og videoklipp både på mobiltelefonen og PC-en.

Nå har en ny versjon av programvaren kommet, og Lifeblog 2.0 er eksklusivt for Nokias Nseries-telefoner. Den nye versjonen byr på en rekke oppdateringer og flere muligheter.

Det mest spesielle ved Lifeblog 2.0, er muligheten til å koble bilder og videosnutter sammen med informasjon du mater inn i telefonens kalender. Hvis du for eksempel er på hyttetur i påsken, vil alle bilder du tar i det tidsrommet bli merket med stikkord fra kalenderen. Slik finner du enkelt igjen bilder og andre minner du vil ta vare på fra påsketuren.

En annen nyhet i den oppdaterte programvaren er muligheten til å organisere små lydklipp du tar med telefonen. I tillegg kan du legge bilder du for eksempel har tatt med digitalkamera inn i Lifeblog-programmet på PC-en.

Samler inn stedsdata
Når du tar et bilde eller bruker et annet verktøy på mobiltelefonen, vil Lifeblog-applikasjonen også samle inn data om hvor du befinner deg på det aktuelle tidspunktet. Dette skjer ved at telefonen samler inn stedsdata fra nærmeste mobilmast.

Når telefonen din er full av minner du ønsker å ta vare på, kan du overføre alt til PC-en via blåtann eller USB. PC-programmet organiserer automatisk bilder, lydklipp, tekstmeldinger og kalenderoppføringer. Med opplevelsene i riktig rekkefølge, bør det være en smal sak å legge ut minnene i en blogg på internett.

Mens du har måttet betale omtrent 200 kroner for å få den tidligere versjonen av Lifeblog, skal Lifeblog 2.0 være gratis både for Nseries-telefoner og for PC. Programvaren til PC kan du laste ned fra Lifeblogs nettsider. Den nye versjonen av Lifeblog for Nseries-telefoner vil imidlertid ikke bli tilgjengelig før i april.

Vil du lese mer om Lifeblog, kan du ta en titt på vår artikkel om den første utgaven av verktøyet, i artikkelen "Logger hverdagen".

(Kilde: Nokia)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen