Test
nokia_bh-503_topp

Nokia BH-503

Spesifikasjoner

Vekt: 70 gram
Bundel: Lader, brukerveiledning, oppbevaringspose
Batteri: Tale, 11 timer; Musikk, 11 timer; Hviletid, 75 døgn
Målt rekkevidde: 10 meter.
Bluetooth-versjon: 2.0

Sjekk priser og spesifikasjoner:
Nokia BH-503 i prisguiden
BH-503 har en egen tast for å besvare telefonsamtaler. (Alle foto: Einar Eriksen)
BH-503 har en egen tast for å besvare telefonsamtaler. (Alle foto: Einar Eriksen)

Nokia BH-503 er et av Nokias nyeste trådløse stereohodesett. Musikken din overføres trådløst fra mobilen din ved hjelp av Bluetooth, og du trenger dermed ikke fylle opp jakken din med ledninger.

BH-503 er batteridrevet. På hodesettet finner du også en rekke taster for å styre musikken din.

Ikke bare kan BH-503 spille musikk, men det kan også brukes som håndfri i mobilsamtaler.

Hodesettet er ikke spesielt stort, og er av den typen som bæres rundt nakken. BH-503 har en diskré design med matt svartfarge og svart pianolakk om hverandre, samt røde eller blå detaljer rundt kanten på øreklokkene.

Sitter godt

BH-503 sitter godt på ørene, og det er ikke noe problem å ha det på deg under joggeturen. Hodesettet klemmer seg godt inn mot ørene på grunn av den elastiske bøylen bak hodet ditt, men siden øreputene er myke og at hodesettet er godt utformet er det likevel behagelig å ha på seg. Etter en times tid kan imidlertid presset på ørebrusken gjøre det litt slitsomt å ha hodesettet på seg.

Du kan ikke justere bøylen etter hodestørrelse, men det har du sannsynligvis heller ikke behov for. Den elastiske utformingen gjør at hodesettet passer de fleste.

Hodesettet har en elastisk bøyle som gjør at det sitter godt på hodet.
Hodesettet har en elastisk bøyle som gjør at det sitter godt på hodet.

På det høyre øret sitter alt av kontroller du trenger for å styre musikken. Volumtastene befinner seg på toppen av øreklokken, mens taster for å skifte sang, avspilling og pause samt å ta telefonen befinner seg på utsiden. Det er lett å venne seg til plasseringene av tastene.

Første gangen du bruker hodesettet må det pares med telefonen. Dette gjør du ved å slå på håndfrien normalt første gangen, eller holde inne tasten med telefonsymbolet i rundt fem sekunder dersom det ikke er første gangen håndfrien slås på. Deretter søker du etter Bluetooth-enheter med telefonen din. Når du blir spurt om et passord, trykker du 0000.

Det kan være lurt å angi hodesettet som autorisert på telefonen. Da vil hodesettet i all ettertid koble seg til telefonen din når du slår det på eller trykker på hovedtasten på hodesettet.

Lydkvaliteten til BH-503 er ikke den beste vi har vært borti.
Lydkvaliteten til BH-503 er ikke den beste vi har vært borti.

Lydkvalitet

Hver eneste gang vi trer et trådløst stereohodesett over ørene, blir vi skuffet. Lyden som overføres via Bluetooth med A2DP-standarden er rett og slett ikke god nok.

Det vanligste problemet er at lyden virker uklar, og at spesielt symbalene preges av en svært uklar og unaturlig skurrelyd.

I BH-503 er denne skurrelyden svært fremtredende, og det er direkte plagsomt å høre på musikk med hodesettet. Symbalene høres rett og slett ikke ekte ut i det hele tatt. Spesielt i rock og jazz er symbalene ofte en viktig del av musikken, og da holder BH-503 ikke mål.

Hodesettet leverer for øvrig et godt balansert lydbilde, og du får med deg alle instrumentene samtidig når det ikke skjer altfor mye på én gang. Lydbildet er likevel ikke i nærheten så åpent og luftig som det du får ut av ledningsbaserte hodesett til denne prisen - eller til noen hundrelappen billigere, og lyden virker veldig klaustrofobisk. Det gjør at BH-503 er ganske mye mer slitsomt å høre på.

BH-503 leverer overraskende kraftig i bassegmentet. Siden det batteridrevne hodesettet sitter så åpent på ørene skal det mye til for at bassen skal fremstilles kraftig nok. Likevel kan du kjøre opp de lave frekvensene mye i equalizeren, og hodesettet følger på. Her er bassen kraftig nok for de fleste, med mindre du har lyst å drepe musikken med mye bass.

Volumet kan også stilles høyt nok på alle de telefonene vi prøvde hodesettet sammen med: Nokia N95, Sony Ericsson W960i og HTC Touch Cruise.

Dårlig på samtaler

BH-503 har en egen tast for å ta imot mobilsamtaler. Når noen ringer til deg mens du hører på musikk, dempes musikken automatisk og du kan ta samtalen uten å dra telefonen opp av lomma.

For å lade telefonen bruker du en vanlig Nokia-lader.
For å lade telefonen bruker du en vanlig Nokia-lader.

Lydkvaliteten er imidlertid svært dårlig. Dersom du er ute og spaserer får motparten store problemer med å høre deg. Bilstøy og andre ulyder fanges opp av hodesettet, og støydempingen fungerer generelt dårlig.

I et stille rom fungerer det greit å bruke BH-503, men heller ikke da er lyden god. Motparten hører en veldig flat lyd, og må konsentrere seg for å høre hva du sier.

Bruk Nokia-laderen din

Hodesettet lader ved hjelp av en vanlig Nokia-lader, og dersom du har en Nokia-telefon kan du fint lade hodesettet og telefonen med samme lader - med noen få unntak som for eksempel eldre Nokia-telefoner eller Nokia-telefoner som bruker Micro-USB-standarden.

Dette følger med i salgspakken. (Foto: Einar Erisken)
Dette følger med i salgspakken.

Med i pakken finner du hodesett, lader, brukermanual og en oppbevaringspose.

Batterilevetiden er oppgitt til 11 timer enten du bruker hodesettet til å snakke i eller til å høre på musikk. I hvilemodus skal hodesettet holde ut i nærmere 9 døgn.

Konklusjon

dsad
+ Greit med bass
+ Billig

dsad
- Innestengt og skurrete lyd
- Dårlig til samtaler


Konklusjon

BH-503 er et hendig trådløst hodesett, der du slipper å vikle deg inn i ledninger for å høre på musikk. Hodesettet kan også brukes til å føre mobilsamtaler. Prisen lyder på konkurransedyktige 700 kroner.

Lydkvaliteten er imidlertid bare grei for de som ikke er kresne. Lyden virker uklar og skurrete. Lydbildet virker også trangt og klaustrofobisk, noe som gjør det slitsomt å høre på musikk i hodesettet i lengden.

Likevel leverer hodesettet nok bass, og fungerer greit for de mindre kresne som bare vil slippe å vikle seg inn i ledninger for å høre på musikk. Hodesettet stiller også sterkt hos de som setter design i høysetet.

Når du snakker i telefonen med BH-503, har personen i andre enden problemer med å høre deg fordi hodesettet fanger opp alle bakgrunnslyder, og stemmen din blir veldig flat og walkie talkie-aktig.

Alt i alt er BH-503 et billig og greit hodesett, men vi kunne absolutt ønske oss bedre lydkvalitet. Slik hodesettet fremstår nå, får du kjøpt et mange ganger bedre ledningsbasert hodesett for samme prisen.

Et hodesett av typen Koss Portapro gir for eksempel enormt mye bedre lyd, og koster bare to hundre kroner. Undertegnede har også god erfaring med Bose In-ear som ligger litt over BH-503 i pris, men leverer helt usammenlignbar lydkvalitet.

Dersom du likevel vil ha et trådløst hodesett, bør du se på Samsung SBH-170 som gir bedre lyd.

Nokia BH-503   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen