Nokia 8800 Sirocco Edition

MASKINVARE OG TILBEHØR

Batteri: 2,75 timer tale,
240 timer hviletid
Høyttaler: Mono, ekstern
Minne: 128 MB internt
Kortplass: Nei
Java: MIDP 1.0, MIDP 2.0

Slik vurderer vi

Forbedret, men er det nok?

Det er umulig å skrive om Nokia 8800 Sirocco Edition uten å nevne batteriet - med negativt fortegn. Batteriet er riktignok forbedret noe i forhold til 8800, men fortsatt er 8800SE blant de dårligste telefonene i handelen når det gjelder hviletid. Selv med svært lite samtaler samt endel tekstmeldinger, holdt telefonen bare litt over ett døgn før den måtte lades.

Det vil si at du er nødt til å lade telefonen hver eneste natt. Og snakker du mye i telefonen, og kanskje i tillegg bruker en blåtann-håndfri, er det ikke sikkert batteriet varer ut dagen en gang. Heldigvis har Nokia innsett at batteritiden er for dårlig, og lagt med et ekstra batteri i pakken.

Internminnet til Sirocco har økt fra 64 MB i forgjengeren til 128 MB. Dette gjør at du får plass til rundt 300 bilder før minnet er fullt. Skal du bruke telefonen som mp3-spiller, blir minnet for snaut, og når det ikke er mulig å utvide minnet med ekstra minnekort, utgår 8800SE som mp3-telefon.

Lyden under samtale er god, og det er svært lite bakgrunnsstøy.

Ytelse og taletid

Java-ytelsen er ikke noe å hoppe i taket for. Som forventet er ikke rå spillytelse Siroccoens sterke side.

8800SE med vanlig håndfri, sammen med blåtann-håndfri, og i bordlader med blåtann-håndfri

Salgspakken Sirocco leveres i er uvanlig delikat og innholdsrik. Her skal du få luksusfølelse ned til minste detalj. Selv brosjyrene som følger med og programvaren på den medfølgende CD-ROMen gir inntrykk av at 8800SE er noe spesielt.

I tillegg til selv laderen følger også en bordlader. Bordladeren kan også lade det ekstra batteriet separat. To forskjellige håndfriløsninger medfølger, en vanlig, men riktignok elegant håndfri med ledning, samt en blåtannhåndfri. Blåtannenheten er en spesiallaget modell med betegnelsen BH-801, som forøvrig ligner mye på Nokia BH-700. Alt er selvfølgelig laget i matchende utførelse.

Videre med medfølger et etui i skinn til å oppbevare telefonen i, samt en klut til å pusse over telefonen med.

8800SE sammen med Motorola Krzr K1 og Samsung X820, og sammen med forgjengeren 8800.

Denne kategorien var mildt sagt blandet drops for 8800 Sirocco Edition sin del. Batteritiden er elendig, mens tilbehørspakken er tilnærmet komplett og noe av det beste vi har sett.


TRÅDLØS TEKNOLOGI

Bånd: GSM, 900, 1800 og 1900 MHz
Data mobilt: GPRS klasse 8, EDGE
Data lokalt : Blåtann 2.0
Epost: IMAP, POP3
Øvrig: MMS, WAP 2.0, xHTML, Instant Messaging
SAR: 0,36W/kg

Slik vurderer vi

Her oser det...gjennomsnittlighet

Nokia 8800 Sirocco Edition har de viktigste teknologiene på plass, men heller ikke mer. Blant annet har den trippelbåndsstøtte, noe som gjør at den også kan brukes i USA. Vi synes allikevel at firebåndsstøtte burde vært på plass, slik at reiseglade Sirocco-eiere hadde hatt optimal dekning verden over.

Videre er blåtannstøtten av siste versjon, og støtter også bruk av stereo blåtannsett. Nytten av sistnevnte er mer uklar, siden 8800SE ikke er egnet som mp3-mobil uansett.

8800SE har ikke 3G, men EDGE veier i stor grad opp for dette og gjør at du blant annet kan sende og motta bildemeldinger og e-post i akseptabel hastighet. MMS-støtten til Sirocco må sies å være god. Du kan sende og motta bildemeldinger med en størrelse på inntil 300kB.

8800SE sett fra siden, skrå bakfra åpen, skrå bakfra lukket..

Andre måter å holde kontakten med omverdenen på, er lynmeldingsfunksjonen eller den innebygde e-postleseren. E-postfunksjonen er forbedret i forhold til tidligere varianter fra Nokia, selv om den fortsatt ikke er blant de mest avanserte. Blant annet har den en veiviser som gjør det suverent enkelt å sette opp en e-postkonto hvis du har en av de store leverandørene. Akkurat dette vet vi mange sliter med å få til på egen hånd, så denne funksjonen vil utvilsomt være nyttig for mange.

Videre kan du legge med bilder, lyd eller video som vedlegg. Du har også en egen filtreringsfunksjon, samt at brukergrensesnittet har gått igjennom en oppussing.

NYTTEFUNKSJONER

Adressebok: Avansert, inntil 1000 oppføringer.
Kalender: Ja.
Java-program: Omregning II, Verdensur
Standardfunksjoner: Kalkulator, alarm, tidtaker, stoppeklokke.
Synkronisering: MS Outlook, Lotus Notes, SyncML

Slik vurderer vi

Nyttig nok
Med plass til inntil 1000 oppføringer bør adresseboken i 8800SE tilfredsstille de fleste. Det er også plass til mye forskjellig informasjon på hver enkelt kontakt.

Kalenderen følger i samme spor, og tilbyr det en kalender bør tilby. Du kan blant annen lage fem forskjellige typer oppføringer, i tillegg til at du har en oppgaveliste og notatfunksjon.

Alarmen kan aktiveres på valgfrie dager, noe som gjør at 8800SE også kan brukes som vekkerklokke. Naturligvis er også alarmmelodien spesialkomponert, noe som gjør at du blir vekket av de mest behagelige toner.

Videre har du de mest vanlige nytteprogrammene, slik som omregner og verdensur.

8800SE liggende åpen, på skrå åpen, på skrå lukket .

Noe som absolutt kan komme godt med, med tanke på at tastene ikke er spesielt lettbetjente, er talestyringen. Du kan talestyre de mest brukte kommandoene i tillegg til at du også har taleoppringing. Forøvrig trenger du ikke lese inn navnene på forhånd, telefonen skjønner selv hvilket navn i telefonboken du prøver å si.

Nokia 8800 Sirocco med abonnement

Nokia 8800 Sirocco

Nokia 8800 Sirocco med abonnement

Nokia 8800 Sirocco

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen