Nokia 8800 Sirocco Edition

Annonsør­innhold
Les hele saken »

DESIGN OG BYGGEKVALITET

Størrelse: 11 x 4,5 x 1,8 cm
Vekt: 138 gram
Form: Skyvetelefon
Skjerm: 1,7 tommer
Snarveistaster: Ingen
Kamera: Ja
Uttak: -
Pris: ca. 8000 kroner (klasse G)

Slik vurderer vi

Nokia har lange tradisjoner med å lage eksklusive mobiltelefoner. Modellene i 8000-serien har alltid vært noen av de mest fornemme mobiltelefonene du har kunnet smykke deg med. Nyeste tilskudd i denne rekken er Nokia 8800 Sirocco Edition, og som navnet antyder er dette en videreutvikling av Nokia 8800.

I mobilenes luksus-divisjon er det ikke avanserte funksjoner som er viktig, her det gjelder det å ose kostbar eleganse. Vi kan ikke annet enn å innrømme at Nokia har lykkes svært godt med akkurat dette.

Siroccoens ytre består for det meste av rustfritt stål. Unntaket er skjermen, som er beskyttet av ripebestandig safirglass. Sett forfra i lukket tilstand skimtes ikke så mye som en milimeter med billig plast. Fra denne posisjonen kan du heller ikke se noen knapper, noe som ytterligere bidrar til et strømlinjeformet, eksklusivt uttrykk.

Materialvalget gjør at dette er en telefon som ikke bare ser pen ut når den er ny. I motsetning til de fleste andre telefoner tåler faktisk 8800SE å ligge i lommen sammen med et nøkkelknippe uten at skjermen blir ripete og lakken flasser av.

8800SE sett forfra lukket, forfra åpen, bakfra lukket.

Modellen finnes i to farger, sort og rustfritt stål. Vårt testeksemplar var den sorte varianten, en farge vi synes kler Siroccoen meget godt.

Sirocco Edition har en lommevennlig størrelse, og de rene linjene forsterker inntrykket av en liten telefon ytterligere. Vekten er derimot på heftige 138 gram, noe som er mye for en telefon på denne størrelsen. Selv om vekten gjør at 8800SE ikke er egnet til å ligge i skjortelommen, er tyngden med på å gi en følelse av kvalitet når du holder telefonen i hånden.

Telefonen åpnes ved å skyve skjermen oppover, og selve skyvemekanismen fremstår som gedigen. Åpning og lukking av telefonen skjer med et skikkelig smekk. Ikke bare er bevegelsen presis og samtidig kraftfull, men også lyden forteller at her er det metall som jobber med milimeterpresisjon.

8800SE i lys utgave.

Et ankepunkt med forgjengeren 8800, var de tre nederste tastene på tastaturet, som var svært vanskelig å komme til. Dette er heldigvis forbedret i Sirocco-utgaven. Talltastene er i det hele tatt gode å bruke størrelsen tatt i betraktning. De har blant annet en opphøyet form som gjør det enklere å skille tastene fra hverandre, noe som gjør det mulig å skrive tekstmeldinger i et akseptabelt tempo. Men selv om mye har bedret seg, kan ikke tastesettet til Sirocco måle seg med de beste telefonene til Nokia..

Selv om talltastaturet får godkjent, kan det samme dessverre ikke det samme sies om den 4-veis menytasten. Her er du mer eller mindre nødt til å bruke neglene hvis det ikke skal være helt vilkårlig hvilken tast du trykker på. Spesielt er pil opp og pil ned tilnærmet umulig å bruke uten å ta neglene til hjelp.

8800SE sett liggende lukket, stående lukket og bakfra åpen .

Telefonen har ingen snarveistaster, ikke en gang en volumtast har funnet plass i telefonens rendyrkede design. Det er heller ingen kontakt for datakabel, eneste alternativ for kommunikasjon med en PC er blåtann. Siste ankepunkt er av/på-tasten, som du må trykke i overkant hardt på for å få en reaksjon.

Alt i alt har altså 8800SE et design og en byggekvalitet som går utenpå det meste av det vi har vært borti av mobiltelefoner. Det som trekker ned, ved siden av prisen, er det lite brukervennlige tastesettet.

SKJERM OG MENYER

Skjerm: TFT, 262 000 farger
Oppløsning: 208 x 208 punkter
OS: Nokia Series 40 3rd Edition
Meny: Rutenett, liste
Tekst: T9, vanlig skrivemåte
Firmware: V 03.51 28/07/06

Slik vurderer vi

Innsiden imponerer ikke like mye
Nokia har utstyrt 8800 Sirocco Edition med den samme skjermen som forgjengeren hadde. Dette er fremdeles en bra skjerm, selv om den ikke utmerker seg like mye halvannet år etter at vi så denne skjermen i forgjengeren 8800.

Oppløsningen er god for en såpass liten skjerm, noe som resulterer i et skarpt skjermbilde. Samtidig er fargene friske og fine. Problemet er at skjermen ikke er så veldig stor, og etter vår mening burde Nokia klart å strekke ut skjermen både i høyden og i bredden.

Nokia kunne selvfølgelig ikke la 8800 Sirocco Edition ha de samme menyene som alle andre Nokia-telefoner, så de har endret litt på menysystemet. Den viktigste forskjellen fra Nokias andre telefoner er at de har fjernet Active Standby, noe som ikke akkurat er en forbedring. Vi antar Nokia ønsket å holde menyen på et så enkelt nivå som mulig.

Skjermbilde, åpen telefon, topp og bunn .

Videre er temaer og fargevalg spesiallaget for Sirocco, blant annet er det forskjellige temaer avhengig av om du kjøper den sorte eller den lyse varianten. Og som seg hør og bør har Nokia også hyret inn en komponist hvis navn helt sikkert frembringer anerkjennende nikk hos de av dere som er bevandret innen klassisk musikk. Dette har resultert i at 8800SE har ringelyder og varseltoner som du ikke finner på noen annen Nokia.

Nokia er kjent for å lage menyer som er kjappe i avtrekkeren. Vi ble derfor litt skuffet når vi begynte å bla i menyene til 8800 Sirocco Edition. Vi skal ikke påstå at menyene er trege, men de gir ikke den helt umiddelbare responsen. Skal du bla i bildegalleriet eller sende et bilde via MMS er det verre stilt. Selv sammenlignet med for eksempel Nokia N73, som ikke akkurat er kjent for å være kjapp på avtrekkeren, går det heller tregt.

Nokia 8800 Sirocco med abonnement

Nokia 8800 Sirocco

Nokia 8800 Sirocco med abonnement

Nokia 8800 Sirocco

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen