Nokia 7710 tar form

Det er nå snart ett år siden Nokia annonserte sin første Series 90-enhet, en ny type telefoner med trykkfølsom skjerm og PDA-funksjoner. Enda har vi ikke sett noen ferdig Series 90-modell ute i butikkene, men nå har stadig flere bilder av en mulig kandidat begynt å dukke opp; Nokia 7710.

Det har enda ikke kommet noen offisiell lansering av modellen fra Nokia. Et stadig økende utvalg av bilder og spesifikasjoner gir imidlertid sin klare tale om at dette er en telefon som faktisk er på vei til markedet.

Man vet at 7710 vil bruke den stadig mer vanlige SymbianOS-platformen. Menysystemet er imidlertid en helt ny løsning fra Nokia kalt Series 90. Dette er laget for telefoner med trykkfølsom skjerm, og bruker en oppløsning på heftige 640 x 320 piksler - en ny rekord for mobiltelefoner.

Multimedia er det viktigste stikkordet ved Nokias nye. Telefonen håndterer både musikk og video i høy oppløsning, og kommer med innebygget radio. I tillegg planlegger Nokia en egen tilbehørspakke som gjør det mulig å ta inn digitale TV-sendinger, over den nyutviklede DVB-H standarden.

Lagringskapasiteten til telefonen er det forsåvidt ingenting å si på. Det innebygde minnet på 64 MB kan nemlig utvides ved hjelp av SD-kort, noe som skulle gjøre det mulig å utvide minnet helt opp i 1 GB.

Også på trådløs-fronten har 7710 mye å by på. Telefonen kan oppnå høyhastighets dataoverføring ved hjelp av EDGE, som muliggjør hastigheter opp mot 200 Kbps. Dette, kombinert med den svære skjermen, burde gjøre den velegnet til å surfe med. Blåtann er også på plass.

Foruten dette finner man et 1,2 megapikslers kamera i den nye modellen.

Ikke for skjortelomma
Nokia har lenge hatt en forkjærlighet for store smarttelefoner, og 7710 er intet unntak fra regelen. Sammenlignet med den viktige konkurrenten fra Sony Ericsson, P900, er telefonen rett og slett svær.

Faktisk er telefonen så mursteinaktig at Nokia etter ryktene ikke ønsker at man holder den mot øret som på en vanlig mobiltelefon. Istedet er det tilrettelagt for at man skal bruke et separat Blåtann-headsett ala HS-w13 hver gang man skal snakke i telefonen.

Som nevnt har det enda ikke kommet noen offisiell lansering, og alt av informasjon om 7710 må derfor tas med en smule salt. Tidligere uttalelser fra Nokia har indikert at vi kan vente en ny Series 90-enhet ut i butikkene i 2005, men det trenger ikke være noe hinder for en snarlig lansering.

En gigantisk samling med bilder av 7710 er nå å finne på PCWG.com.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen