Nokia 770 rives bort

Nokia melder nå at deres første forsøk på en tavle-håndholdt, Nokia 770, har vært en suksess. Salget har gått over all forventning, og Nokia innrømmer at de har blitt tatt på sengen av den høye etterspørselen. Produsenten har tømt lagrene sine, og i Europa og USA opplever kunder nå over to ukers ventetid på enheten.

770 er en spesiell enhet for Nokia på flere vis. Den er den første enheten produsenten har laget med en platform basert på Linux og åpen kildekode. Dette har gjort det mulig for alle å utvikle programmer for enheten. Dette er også første gang Nokia har prøvd seg på en håndholdt datamaskin uten mobiltelefoni.

Målgruppen har i første omgang vært kunder som vil ha en tavle-maskin å surfe på. Den høyoppløste skjermen har et bredskjermsformat og en oppløsning på 800 x 480 piksler som gjør den ekstra godt egnet for å vise nettsider. Oppkoblingen mot nettet kan skje gjennom Wi-Fi eller via en mobiltelefon over blåtann.

Størrelsen til 770 faller på mange måter mellom en tavle-PC og en håndholdt datamaskin. Enheten har dimensjoner på 14,1 x 7,9 cm, er 1,9 cm tykk og veier 230 gram.

For å møte etterspørselen, øker Nokia nå produksjonen av 770. Visepresident for konvergensprodukter, Janne Jormalainen, kunne ved lanseringen i november fortelle at produsenten også planlegger flere forbedringer av 770.

- Vi vil slippe jevnlige oppdateringer av programvaren. I første halvdel av 2006 kommer en ny versjon av operativsystemet med støtte for tale-over-IP og øyeblikkelige meldinger.

770 har ennå ikke dukket opp i noen norske nettbutikker, men kan kjøpes via utenlandske nettsteder. Enheten har en pris på rundt 3500 kr.

(Kilder: Electric News, IQ Online, LinuxDevices)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen