Nokia 770 for sofasurfere

Da det ble kjent at Nokia skulle være tilstede under Linux World Summit i år, startet ryktene og debatten med en gang om Nokia ville komme med en smartmobil basert på Linux. Men ettersom Nokia nå har store eierandeler i Symbian, så var det mange skeptikere som avslo den tanken. Men ingen klarte å gjette seg til hva Nokia ville vise frem.

Multimediespiller
Nokia 770 er en liten (141x79x19 millimeter) bærbar surfemaskin med en trykkfølsom skjerm som kan vise 65,536 farger og har 800x480 pikslers oppløsning. Den har innebygget Bluetooth, WLAN, minnekortleser og støtter mange forskjellige filformater for musikk, video og bilde.

Nokia 770 skal være en enkel måte å koble seg til internett på. Det er meningen at den skal bli en like naturlig del av ditt utvalg av fjernkontroller på spisebordet som førstevalg for musikk & video til den lange flyreisen. Ettersom den har Bluetooth, kan man koble seg til nettet via mobiltelefonen sin for å sjekke epost der hvor WLAN ikke er tilgjengelig.

Kjører Linux
Det er installert programmer for internettradio, RSS-leser, bildeviser og mediaspiller. Alt sammen kjøres på Nokia Internet Tablet 2005 programvare som vil bli oppdatert jevnlig. Blant annet skal det etter hvert bli mulig å benytte 770 som IP-telefon og til lynmeldinger (for eksempel MSN).

Nokia 770 vil bli tilgjengelig i løpet av tredje kvartal 2005, men vil kun bli solgt via internett og utvalgte forhandlere.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen