Test

Nokia 7700

Amobil.no har som første og eneste norske mobilnettsted fått testet den nye hybridmodellen Nokia 7700 med selskapets Series 90-grensesnitt. Selv om telefonen er trukket tilbake vil finnene bruke det nye operativsystemet videre i lignende modeller med trykkfølsom skjerm og SymbianOS. Det kan derfor være interessant å se hva vi egentlig har i vente.

En godklump av de sjeldne
Som vi kunne lese her på amobil.no for en stund tilbake har Nokia valgt å ikke sende ut 7700 på markedet, og en av grunnene til dette er uten tvil designet på telefonen. Dette ser ut som en telefon utviklet av Nokia og designet av Fisher Price - resultatet er med andre ord langt fra elegant.

Det første man legger merke til er telefonens størrelse og utseende. Med sine 183 gram er ikke dette en telefon du har i brystlommen – eller i hvilken som helst annen lomme. Foruten størrelsen er det også designet som vekker oppsikt; 7700 er nemlig et forsøk på å krysse en PDA med en mobiltelefon.

Telefonen har ikke tastatur, den er derimot utstyrt med en peke-penn slik vi kjenner fra PDA-er. For å kunne skrive på telefonen er den blitt ustyrt med håndskriftsgjenkjenning. Det tar litt tid å bli vant til å skrive på telefonen, men heldigvis kan man kontrollere hastigheten ettersom hvor raskt man skriver med pennen. Dette er en meget bra funksjon som gjør at man gradvis kan trene seg opp til å skrive på telefonen.


(Klikk for større bilde)

Telefonen ligger godt i hånden, faktisk litt bedre enn en vanlig PDA, noe som gjør det enkelt å skrive lange meldinger med den. Telefonen er ellers satt sammen av solid plast og kvaliteten på skjermen er også ganske god.

Med en heftig oppløsning på hele 640 x 320 piksler er dette den kraftigste mobilskjermen vi har sett til nå, med en skarphet og detaljrikhet du skal lete lenge etter i mobilverden. Vi kan dog savne en høyere oppløsning, spesielt med tanke på når man skal surfe på Internett, men mer om dette etterpå.

Telefonen har meget god støtte for MMC-kort og man trenger heldigvis ikke å slå av telefonen for å bytte minnekort. Nokia har nemlig utstyrt 7700 med en liten luke på siden der man enkelt kan bytte minnekort uten å skru av telefonen eller ta den fra hverandre - såkalt hotswap.


(Klikk for større bilde)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen