Test

Nokia 770

Da Nokia gikk hen og lanserte 770 Internet Tablet, var det mange som klødde seg litt i hodet. Er det en mobiltelefon? Er det en lomme-PC? Vi har testet 770, og kan avsløre at; nei, det er ingen av delene.

For å si det enkelt: Nokia 770 er en PDA som kjører Linux, verken mer eller mindre. I forhold til hva som finnes av PDA-er på markedet nå, er i tillegg 770 ganske dårlig utstyrt enn andre PDA-er. Den kan ikke brukes som mobiltelefon, og den har en heller svak prosessor.

Dermed er det mye som taler imot Nokias Linux-fremstøt. Har den i det hele tatt noenting for seg? Ja, mener vi. For å sammenligne 770 med en PDA-telefon er egentlig litt feil.

For å ta teknikken bak det hele først: Nokia 770 har som nevnt ingen mobiltelefon innebygget. Dermed kan du ikke uten videre komme deg på interneDet betyr at du enten må koble maskinen til nettet via et trådløst nett, hjemme eller på jobb, eller via en mobiltelefon over blåtann.

Til gjengjeld får du en del mer frihet enn om du skulle brukt en PDA-telefon. Du slipper nemlig å drasse rundt på et beist av en telefon, siden du bare kan legge 770 ned i sekken når du ikke trenger å surfe på internett.

Forsiden på 770 består av en skjerm, noen taster og en liten høyttaler. Skjermen tar opp størsteparten av forsiden, og måler hele fire tommer. Til venstre for skjermen finner du piletasten og tre menytaster. I tillegg finner du av og på-knappen, en volumkontroll og en tast for fullskjermsvisning på toppen av internettmaskinen.

Skjermen Nokia har utstyrt 770 med er stor, skarp og høyoppløst. Vi har faktisk aldri sett noe så høyoppløst i en PDA noen gang tidligere. Nokia har klint til, og presset 800 x 480 piksler inn i skjermen. Fargedybden er på 65 536 farger, og uten at vi kan klage over fargegjengivelsen, er det sikkert mange som vil hevde at dette er litt lite.

Ellers er 770 utstyrt med minnekortstøtte, og spiser kort av typen RS-MMC. Vil du koble den til datamaskinen din, bruker du enkelt og greit en vanlig USB-kabel. Dessuten kan du koble et hvilket som helst hodesett til enheten, siden den har en 3,5 mm lydutgang. Nokia har altså ikke latt seg falle for fristelsen og bruke Pop-port som du finner på selskapets telefoner. Det setter vi stor pris på.

Nokia 770   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen