Test

Nokia 7610

Design og kvalitet - 

Nokia 7610 ble vist frem for første gang på CeBIT i mars i år, og er en av mange megapiksel-telefoner som ble vist frem på messen. Telefonen er Nokias minste Symbian-telefon hittil, og er dermed det hittil beste alternativet for de som foretrekker telefonene sine små og nette. Den er også et mulig valg for moteløven og andre som ønsker å skille seg ut i telefonvalget, da det ikke kan legges skjul på at 7610 bryter tvert med mange av dagens designnormer.

Telefonen har et elegant design med sine mange buer og avrundede kanter. Materialvalget er hovedsakelig plast, men telefonen må allikevel sies å gi et inntrykk av høy kvalitet som man ikke kan unngå å legge merke til.

Folk har hatt delte meninger om designet, men de fleste er enige i at telefonen er både stilig og annerledes.

På baksiden av telefonen finner vi et stilig speil som er formet som en flammetunge, noe som må sies å være spennede designmessig. Dette gjør det mulig å ta selvportretter med kameraet uten å sikte i blinde. Desverre er ikke speilet like brukbart som de mer vanlige runde speilene, fordi man ikke helt ser hva man tar bilde av.

Helhetsinntrykket vi sitter igjen med er veldig bra. 7610 er utvilsomt et ekte designprodukt, noe som er mer enn man si om tidligere badeleke-telefoner som Nokia 3650 og 3660.

Den lommevennlige størrelsen til 7610 er som nevnt en av de viktigste grunnene til å investere i telefonen. Dette er den minste Symbian-telefonen vi har sett til nå, og er den første av modellene i sin klasse som virkelig begynner å puste vanlige telefoner i nakken. Så stiller man krav til størrelse samtidig som man vil ha SymbianOS på telefonen, er det ingen utvei utenom 7610.

Høyden på 10,9 cm og tykkelsen på 1,9 cm er helt i klasse med dagens mindre telefoner som Nokia 6610i og Sony Ericsson T630. Det som avslører 7610 er bredden på hele 5,3 cm, som er i bredeste laget for en trang bukselomme.

Man merker også raskt at 7610 ikke er noen lettvekter. 118 gram er betydelig mer enn det de fleste vil ha i jakkelommen. Om man først har Symbian som krav er allikevel 7610 det beste valget man har til nå, om man ser bort fra Siemens SX1 med sine 116 gram. Men da må man altså droppe megapiksel-kameraet og enda litt til.

Knapper til besvær
Knappene til 7610 er en tanke skeivere enn det vi ellers bruker å få mellom hendene. De er formet i samme buemønster som resten av telefonen, og går utover i en slags spiral. Dette innebærer at alle knappene har forskjellig form og størrelse, noe som kan være meget forvirrende for førstegangsbrukeren. Heldigvis venner man seg etterhvert til den uvanlige utformingen av tastene.

Når vi først har vennet oss til at knappene er utformet litt utenom det vanlige må vi også konstatere at Nokia ikke helt har fått dreisen på hvor harde knappene bør være. De er rett og slett for harde, og skriver man mye på telefonen kan man få vondt i fingrene, noe som burde være helt unødvendig.

Som en prikk over i'en er også kommandoknappene, telefonens viktigste taster, helt på tur. De har forskjellig størrelse, noe som gjør dem ubehagelige å bruke.

7610 er nok et trist eksempel på taste-eksperimentering som har gått for langt. Nokia må lære seg å sette brukervennlighet foran estetikk. Og skal man først more seg med plasseringen av knappene på telefoner, ville det ikke være noen dum idé å prøve dem litt bedre ut før man slapp telefonen på markedet.

Et lyspunkt i det heller råtne tasteoppsettet er navigasjonsknappen, som ironisk nok er en av de beste vi har vært borti. Denne gjør det til en drøm å navigere rundt i menyer og spill. Etter å ha testet Nokias forrige Symbian-telefon, 6600, hadde vi egentlig håpet at Nokia ville satse videre på joystick. Men i bunn og grunn er navigasjonsknapper like enkle å anvende, noe 7610 beviser med glans.

Når det kommer til design og kvalitet stiller 7610 midt på treet. Den er et langt skritt fremover fra tidligere Symbian-telefoner, og gir et veldig godt helhetsinntrykk. Den er også usedvanlig liten og lett i forhold til funksjonene den byr på. Det store minuset her er knappene, som er et sorgens kapittel.

Nokia 7610 med abonnement

Nokia 7610

Nokia 7610 med abonnement   Les mer »

Nokia 7610   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen