Nokia 7500 Prism

Design og byggekvalitetStørrelse: 10,9 x 4,4 x 1,4 cm
Vekt: 83 gram
Form: Klassisk
Skjerm: 2 tommer
Snarveistaster: Kamera, volum
Kamera: Ja
Uttak: Mini USB, 2,5mm jack
Pris: ca. 2000 kroner (klasse C)

Slik vurderer vi
Art Deco i forgrunnen og i bakgrunnen
Art Deco i forgrunnen og i bakgrunnen.
Det går en farget ring rundt hele telefonen.
Det går en farget ring rundt hele telefonen.
Styrepinnen er omtrent det eneste runde på Nokia 7500 Prism.
Styrepinnen er omtrent det eneste runde på Nokia 7500 Prism.

Med et stadig større antall mobiltelefoner å velge blant, blir det desto viktigere for produsentene å lage telefoner som skiller seg ut fra mengden. Nokia lanserer nå 7500 Prism, som er en designtelefon helt utenom det vanlige.

Telefonens utseende bærer preg av Art Deco. Slik seg hør og bør for en fancy designtelefon tok vi den derfor på en luftetur til New York for å se om den passet inn blant flere av verdens mest kjente bygninger i Art Deco-stil.

Nå er du kanskje redd for at Nokia 7500 Prism er en svinedyr luksustelefon, men så er ikke tilfelle. Dette er ment å være en designtelefon til en akseptabel pris.

Prism-navnet spiller på de geometriske formene, i all hovedsak trekanter, som preger telefonens ytre. Spesielt tastene har er sterkt påvirket av det kantede utseendet, tastene er nemlig trekantede.

Ved første berøring virker tastesettet nokså uvant, for ikke å si håpløst, men det skal ikke mye tilvenning til før det faktisk går svært bra å betjene tastene. De har nemlig utmerket respons, og akkurat passe motstand, slik at det faktisk ikke er så vanskelig å bruke telefonen som du kanskje kunne tro ved første øyekast.

Navigering i menyene foregår ved hjelp av en styrepinne. Den er litt hardere å betjene enn resten av tastesettet, og vi hadde nok foretrukket vanlige piltaster for raskest mulig betjening, men akkurat her har nok form kommet foran funksjon.

Kantete, men slank

Nokia 7500 er forholdsvis tynn. Selv om den kan virke litt lang og smal, er størrelsen allikevel svært behagelig, og medfører ikke problemer for deg som går med telefonen i bukselommen.

På siden av telefonen sitter det, i tillegg til en kameraknapp, en volumtast. Denne er praktisk plassert, men går omtrent i ett med resten av telefonen og kan derfor være noe vanskelig å føle seg frem til under samtale.

At dette ikke er noen designtelefon i luksusklassen, merkes på materialvalget. Selv om telefonen virker godt sammenskrudd og ikke knirker under bruk, bærer den preg av plast og billige materialer.

Skjerm som fungerer uten å imponere

Nokia 7500 har en høyoppløst skjerm. Menyene viser skarpe og friske, men vi skulle gjerne hatt enda litt mer klarhet under for eksempel bildefremvisning. Skjermen er hele 2 tommer stor, som er bra for en telefon i dette formatet. Skjermen har topp spesifikasjoner og er meget god i denne prisklassen. Dog finnes det alternativer som er enda hakket bedre, som Nokias egen 6131. Denne har større skjerm til en lavere pris.

Skjerm og menyerSkjerm: TFT, 16,7 millioner farger
Oppløsning: 240 x 320 punkter
Operativsystem: S40 5th edition
Meny: Rutenett, faner, liste
Tekst: T9, multitap
Firmware: V 03.50

Slik vurderer vi
Prism-navnet henspeiler til det kantede utseendet.
Prism-navnet henspeiler til det kantede utseendet.
En av verdens mest kjente Art Deco-bygninger, Chrysler Building, til venstre i bildet.
En av verdens mest kjente Art Deco-bygninger, Chrysler Building, til venstre i bildet.
En blank kromdetalj markerer høyttaleråpningen.
En blank kromdetalj markerer høyttaleråpningen.

Dersom stær heller enn ørn er den rette beskrivelsen av synet ditt, har 7500
Prism i likhet med endel andre Nokia-telefoner mulighet for å justere skriftstørrelsen blant annet på tekstmeldinger. Praktisk hvis du synes at standardskriften blir vanskelig å lese.

7500 Prism er en av de første modellene som bruker versjon 5 av Nokias velkjente Series 40-menyer. I praksis er forskjellen fra tidligere versjon ikke så veldig stor, og mange vil nok ikke merke forskjell fra forgjengern i det hele tatt.

Anropsloggen hentes opp med et trykk på anropstasten. Da får du frem ikke bare utgående, men også inngående og ubesvarte samtaler. Dette er den mest praktiske løsningen i våre øyne, selv om det er et par småting å pirke på. For det første er symbolene som brukes ganske like, slik at det kan være vanskelig å skille for eksempel hva som er et mottatt anrop og hva som er et utgående anrop. Det burde også vært mulig å kunne vise anrop i kun én kategori uten å måtte gå veien om hovedmenyen.

Når du skal sende en tekstmelding, kan du hente opp mottakere både fra kontaktregisteret, anropsloggen, sist brukte nummer og også fra en egen favorittliste. Her kan du legge til telefonnummer som du vil ha lett tilgjengelig til enhver tid.

7500 Prism skiller forøvrig ikke mellom type melding på samme måte som før. Dersom du oppretter en ny melding, starter du automatisk i tekstmeldingsmodus. Legger du for eksempel til et bilde, gjør telefonen meldingen automatisk om til en bildemelding. Skulle du ønske det kan du også overstyre dette manuelt.

Telefonen støtter bildemeldinger opp til 300 kb. Som vanlig kan telefonen automatisk gjøre om bildene du har tatt til en MMS-vennlig størrelse. Ved siden av å sende i original størrelse, kan bilder automatisk konverteres til en størrelse på maksimalt 1600 x 1200 piksler. Før du sender et bilde på denne størrelsen bør du imidlertid forsikre deg om at mottakeren er i stand til å motta så store meldinger.

Noe er som før

En funksjon som forsatt er med, er den aktive hvilemodusen. For deg som bruker telefonen som kalender og notisbok, er dette en funksjon som er svært praktisk. Da vises nemlig aktuelle hendelser, som dagens kalenderoppføringer, på skjermen i hvilemodus.

Responsen i menyene er upåklagelig. Det eneste som går litt tregt er når du blar i bildegalleriet. Når du viser ett og ett bilde tar det fort et par sekunder for å veksle til neste bilde.

Du kan stille inn såkalt utvidet varsling. Det vil si at du isteden for kun å få beskjed i displayet om at du har fått en tekstmelding eller et ubesvart anrop, også kan se hvem som er avsender, uten at du må trykke deg inn på varslingen.

Hvis du har private bilder på telefonen og ikke ønsker å ta en Conradi, kan 7500 Prism hjelpe deg. I tillegg til sikkerhetstastelåsen, som hindrer andre fra å komme inn på din telefon, kan du også passordbeskytte minnekortet. Dersom minnekortet settes inn i en annen telefon, får man ikke tilgang til innholdet uten å taste passordet.


Nokia 7500 Prism med abonnement

Nokia 7500 Prism

Nokia 7500 Prism med abonnement

Nokia 7500 Prism

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen