Nokia 7390

Alternativ tekst mangler
(Alle foto: Marius S. Eltervåg)

DESIGN OG BYGGEKVALITET

Størrelse: 9,0 x 4,7 x 1,9 cm
Vekt: 115 gram
Form: Kamskjell
Skjerm: 2,2 tommer indre skjerm, 1,3 tommer ytre skjerm
Snarveistaster: Volum, kamera, profil.
Kamera: Ja, uten deksel.
Uttak: Mini-USB, 2,5mm jack
Pris: ca. 3 500 kroner (klasse E)

Slik vurderer vi

7390 er det nyeste tilskuddet i Nokias L'Amour-kolleksjon, og til nå også den mest velutstyrte. Dette er den første kamskjellstelefonen vi får se i klassen, men det er ingen tvil om tilhørligheten til søskenmodellene. Vårt testeksamplar er i sort og bronse, men det finnes også en utgave i kremfarge og rosa.

Noe av det som kjennetegner L'Amour-kolleksjonen er spesielle mønster og fargevalg, samt en merkelapp på siden. På de tidligere modellene var baksiden dekket av lær, men nå er dette erstattet av en billigere etterligning.

Størrelsemessig er 7390 midt på treet. Det er langt ned til de syltynne linjene fra Samsungs D830, men telefonen er heller ikke tykkest på markedet, faktisk under 2cm. Lengden og bredden gjør 7390 avbalansert, og den ligger unektelig veldig godt i hånden.

Vekten på 115 gram er i det øvre sjiktet, siden vi tross alt ikke snakker om en smarttelefon. Noen moteløver blir kanskje skremt av vekten, men vi synes egentlig at 7390 passer størrelsen godt og at det øker kvalitetsfølelsen.

Rundt begge skjermene er det plassert en ramme i børstet metall med inngraverte mønster, noe som bidrar til telefonens særpreg. Under den ytre skjermen ligger tre små taster som lar deg utføre enkle oppgaver uten å måtte åpne telefonen. Snarveistastene på sidene har fått den samme designen som metallrammen i bronse.

Telefonens innvendige tastatur er i samme bronsefarge, men her har plastikken blitt tatt i bruk igjen. Tastene er over middels store, og tommeltottene dine skal være av det aller største slaget for at det skal skape problemer. Responsen fra tastene er også veldig gode, og ingen ulyder fremkalles av å trykke i vei tekstmeldinger. Topp dette med god og jevn bakgrunnsbelysning, så har vi ingen ting å utsette på tasteløsningen.

Nokias velkjente Pop-Port er ikke å finne på 7390. I stedet har Nokia vært hyggelige nok til å utstyre telefonen med en 2,5mm jack for lyd, og en mini-USB for datatilkobling. Dette liker vi. Bare positivt er det likevel ikke, for med en siste ladeplugg, sitter vi igjen med tre åpninger på forskjellige steder rundt 7390. Dessverre har ingen av åpningene noe deksel for å forhindre smuss og støv i å trenge inn, her kunne Nokia lært av for eksempel Samsung.

Alt i alt har 7390 god byggekvalitet, med et design som skiller seg ut. Tastene er gode å bruke, og hvis du tar spesifikasjonene i betraktning er størrelsen også relativt beskjeden.

SKJERM OG MENYER

Skjerm: TFT, 262 000 farger
Oppløsning: 240 x 320 punkter (indre), 128 x 160 punkter (ytre)
OS: Nokia Series 40, versjon 3
Meny: Rutenett/listevisning/fane
Tekst: T9, vanlig skrivemåte
Firmware: v 03.84

Slik vurderer vi

Menysystemet til 7390 er Nokias Series 40 versjon 3. Dette begynner etterhvert å bli finpussset, og selv om det ikke er noen nyhet på markedet er det et av de beste alternativene på markedet for "dumme" telefoner. Du vil finne alle funksjonene du forventer, der hvor de logisk hører hjemme. 7390 er også rask i oppfattelsen, noe som gjør at du slipper å ta tenkepauser mens du blar i menyen.

Blant genistrekene som er verdt å nevne, er aktiv ventemodus. Dette gir deg full oversikt over kalenderen din rett på skrivebordet, samt oversikt over musikkspilleren eller radioen som kjører i bakgrunnen. Systemet har altså en enkel form for multitasking. I tillegg lar 7390 deg velge om du vil hoppe tilbake til ventemodus når du lukker igjen telefonen, eller om du vil at den skal fortsette der du var når du åpner den igjen.

Toskjermsløsning
På papiret stiller 7390 med to gode skjermer, hvor den på utsiden faktisk kan skilte med samme oppløsning som den indre skjermen på litt billigere modeller som Nokias egen 6103.

Alternativ tekst mangler

I praksis har Nokia gjort mange lure grep for å få utnyttet den ytre skjermen. Ikke bare kan du se hva klokken er og hvem som ringer deg. Du kan også bruke skjermen som kamerasøker, og du kan skifte profil og styre musikken og radioen uten å åpne telefonen.

I forhold til spesifikasjonene er vi en smule skuffet over den ytre skjermen. Den virker ikke så skarp som vi hadde innbilt oss, og mye blassere enn en vanlig skjerm. Litt sterkere bakgrunnslys hadde nok hjulpet.

Mye det samme gjelder for den indre skjermen. Den er stor, og har god oppløsning, til tross for at den ikke er i nærheten av noe rekord på antall punkter pr cm. Størrelsen gjør at skjermen og menyene blir veldig oversiktlige, og den egner seg godt både til å se bilder og video samt å spille på. Men også her føler vi at den ikke er så levende og lyssterk som mange andre skjermer vi har sett, til og med fra Nokia selv.

Som en kort oppsummering kan vi si at 7390 stiller med to store, og for all del gode skjermer, men dessverre er lysstyrken på den indre skjermen litt god, og den ytre skjermen ikke så skarp som vi skulle tro. Menysystemet er finslipet og virker raskt og upåklagelig.

Nokia 7390 med abonnement

Nokia 7390

Nokia 7390 med abonnement

Nokia 7390

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen