Test

Nokia 7380

Fra første gang du kaster blikket på 7380, er det klart at dette er en designstudie av de sjeldne. Sigarformen til telefonen er egentlig ikke så ulik en vanlig mobiltelefon, men arbeidet Nokia har lagt ned i materialer og farger gjør at den allikevel er unik.

Nokia 7380 fra sidenSelv om forgjengeren, 7280, har vært ute i butikkene i over ett år nå, kommer folk fremdeles bort til oss og lurer på hva i huleste det er vi holder i hånden. Få gjetter at det er en mobiltelefon før de ser Nokia-logoen.

Om vi tar et blikk på størrelsen, så er 7380 forsåvidt ganske lang. På den annen side er den ikke mer enn 3 cm bred, og den veier heller ikke mer enn 80 gram. Alt i alt er dette en ganske liten telefon. Sigarformen gjør dessuten at den ligger som et skudd i hånden.

Materialene til 7380 vitner om høy kvalitet. Her skal du være skånet for både knirkelyder og billig plastikk. I stedet har Nokia satset på aluminum, hardplast og et dekke som nærmest minner om skinn. Det gir inntrykk av at telefonen skal kunne tåle en støyt.

Hva som skjuler seg på innsiden av 7380, får du ikke vite. Det er nemlig klin umulig å komme seg inn i telefonen. Batteriet kan du ikke skifte ut, og sim-kortet skyver du inn og ut av en luke på siden av telefonen. Det er heller ikke mulig å skifte deksler.

Speilblank telefon
Noe du får se, er forsiden til 7380, som er et eneste stort speil. Vi snakker faktisk om en ganske stor speilflate, som utvilsomt kan gjøre nytte som et provisorisk sminkespeil. Ulempen med å dekke telefonen i glass, er at det lett skitnes til, så du må jevnlig frem med pussekluten. Heldigvis kan du bruke den medfølgende vesken til å pusse når det trengs.

Under speilflaten skjuler også skjermen seg. Den titter ikke fram før du begynner å bruke telefonen, mens den resten av tiden er like speilblank som resten av forsiden. Denne speileffekten er en av de mange finessene som skiller 7380 fra mengden av motetelefoner. En annen øyevekker er ok-knappen, som lyser opp i et stilig, magmagult lys fra tid til annen. Nokia har til og med laget en egen lader for 73-serien, der kabelen ligger krøllet sammen inni en egen beholder slik at det ikke blir så mye kabelrot. Vi la også vår elsk til bærestroppen av metallperler som Nokia har lagt med i pakken.

Noe vi savner i 7380, er muligheten til å starte opp kameraet med å skyve bort kameradekselet - slik forgjengeren kunne. Nå ligger kameralinsen alltid ubeskyttet og fremme i lyset, og skal du starte opp kameraet må du finne frem til det i menyene.

Nokia 7380 sammenlignet med VISA-kort

Nye knapper
Ellers er det ikke så mye som skiller 7380 fra forgjengeren rent bruksmessig. Nokia har imidlertid gjort ett lite grep for at telefonen skal bli mer praktisk å bruke. Både knappene og rullehjulet er større, og har fått en ruere overflate, slik at fingrene dine får bedre feste.

Men når sant skal sies, er det ikke mer hjelp i et nytt dekke på knappene, enn det er i å utstyre en Lada med nye felger. Dette er uansett en håpløst upraktisk telefon å bruke. Men mer om det i neste del av testen.

Om vi skal oppsummere, så synes vi at Nokia har klart å levere et solid stykke design. 7380 bærer preg av dyre materialer, god design og en hendig formfaktor. At telefonen også har en bifunksjon som speil vil nok være et pluss for deg med trang veske.

Nokia 7380 med abonnement

Nokia 7380

Nokia 7380 med abonnement   Les mer »

Nokia 7380   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen